Hörcsik Richárd vitte haza a legtöbb költségtérítést

2013. március 26. 8:39
A fideszes képviselő az előző ciklusban is a legtöbb költségtérítésben részesülő honatya volt, akkor összesen 24,8 millió forintot vett fel.

Hörcsik Richárd fideszes képviselő vezeti a parlamenti képviselők költségtérítési toplistáját, írja a Blikk. A képviselő 2010 májusa óta 26,8 millió forintot vett fel. Hörcsik 2006 és 2010 között is a legjobban kereső képviselő volt, akkor 24,8 millió forint költségtérítést vett fel.

A toplista minden egyes tagja minimum bruttó 25 millió forinttal lett gazdagabb, a ciklusból hátralévő mintegy egy év alatt pedig további 11-12 millió vándorolhat a zsebükbe, így végül akár negyvenmilliós bevétellel is zárhatja majd némelyik képviselő a 2010-2014-es parlamenti ciklust.

A listán szerepel Hörcsiken kívül, sorrendben: Apáti István (Jobbik), Vitányi István (Fidesz), Lipők Sándor (Fidesz), Gyüre Csaba (Jobbik), Pálffy István (KDNP), Firtl Mátyás (KDNP), Jakab István, Pósán László, Ágh Péter (mindhárman Fidesz).

Hörcsik érdemben nem válaszolt a Blikk megkeresésére, míg a második legtöbbet kereső jobbikos Apáti István szerint lelkiismeretes munkavégzés esetén szükség van ilyen mértékű költségtérítésre. Mind ő, mind a harmadik helyezett fideszes Vitányi István kiemelte, költségeiket nagymértékben növeli, hogy választókerületük messze fekszik Budapesttől.

A honatyák névre és rendszámra szóló üzemanyagkártyát kapnak, hogy még véletlenül se lehessen visszaélni a rendszerrel, ami „átlátható és nyílt, végre tiszta viszonyokat teremthet. Megfelel annak az elvárásnak is, hogy legyen kisebb és olcsóbb a parlament” – mondta a Blikknek Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés