Négymilliárdot ad a kormány a Friends of Hungary Alapítvány létrehozására

2012. december 7. 9:16
Csaknem négymilliárd forintot csoportosít át a kormány a Friends of Hungary Alapítvány létrehozásának és működési költségeinek finanszírozására a tartalékból – derül ki a Magyar Közlöny legutóbbi számából.

A kabinet múlt héten határozott arról, hogy elfogadja és támogatja azt a célkitűzést, amely „a diaszpóra magyarsága nemzeti identitásának és a nemzeti összetartozás kötelékeinek erősítése céljából” Friends of Hungary elnevezéssel egy egyesült államokbeli – 15 millió amerikai dolláros alapító vagyonú – alapítvány létrehozására irányul. Az alapítványban az állam tulajdonosi jogait a Miniszterelnökség gyakorolja.

A Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent kormányhatározat 3,88 milliárd forint átcsoportosítását rendeli el a rendkívüli kormányzati intézkedésekre biztosított keretből az alapítvány létrehozásának és működési költségeinek finanszírozására. Az azonnali hatályú átcsoportosításért Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter felel, az elszámolás és a fel nem használt pénz visszafizetési határideje 2013. június 30.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ennek az alapítványnak a létrehozását szerintem az Amerikai Népszava ottani folyamatos mocskolódásai kényszerítették ki.

Az ellensúlyról, a kiegyenlített tájékoztatásról valahogy gondoskodni kell. Ez kötelessége az államnak.

Lehet károgni és rettegni....
:-)))))))))))))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés