Baloldaliság, remény, erő: a Jobbik szavazóira is számít az MSZP

2012. szeptember 17. 9:04
A Fent és lent blog nyilvánosságra hozta az MSZP stratégiáját, ami szerint a Jobbik szavazói jobban elutasítják a Fideszt, mint a szocialistákat. A dokumentum azt állítja, elsősorban gazdaságpolitikai ügyekre érdemes fókuszálni, „a jogállamiság, demokráciával kapcsolatos ügyek sokkal kevésbé lényegesek”. Felvetik egy 75 százalékos adókulcs bevezetését is, francia mintára. A párt fő problémája, hogy nem tud erőt mutatni.

A Fent és lent blog megszerezte és publikálta az MSZP Baloldaliság. Remény. Erő. címet viselő, tavasszal készült titkos (vagy legalábbis nem nyilvános) stratégiáját. A dokumentum szerint a választók elsősorban a baloldali gazdaságpolitikai üzenetekre nyitottak, a szakpolitikai ügyek közül a munkanélküliség, az energiaárak és a munkanélküliség a legfontosabbak, míg „a jogállamiság, demokráciával kapcsolatos ügyek sokkal kevésbé lényegesek”

A stratégia szerint „az MSZP számára minél inkább kétosztatú a politikai verseny, annál jobb”, mivel „kiélezett, Fidesz-MSZP versenyben az LMP szavazók kb. fele, de a Jobbik szavazóinak egy része is inkább azonosul a szocialista politikusokkal és üzenetekkel. Sőt: ellentétben a nagypolitikai viták által sugallt helyzettel, a Jobbik szavazóinak nagy része ma a Fideszt jobban elutasítja, mint az MSZP-t”. Éppen ezért az MSZP számára több okból is kontraproduktív a Jobbik felemlegetése.

A stratégiában az MSZP fő hátrányaként az erő hiányát azonosítják: a választók nem hiszik el az MSZP-ről, hogy képes lenne győzni. A dokumentum alapján az MSZP programjának nem a fiskális fegyelemről, hanem a növekedésről és a munkahelyteremtésről kell szólnia. Külön kiemelik: „az MSZP nem állhat elő semmilyen megszorító programmal”. Az MSZP elszámoltatási sorozatot indítana a Fidesz korrupció-gyanús ügyeiről.

„A Fidesz legyőzésének kulcsa a modernségi verseny megnyerése” – áll a koncepcióban. Ennek egyik fő terepének az internetet tekintik, mint írják: „A jobboldal számára rendkívüli erőt jelentett ellenzékben, hogy az akkor újszerűnek számító internetes felületeken nem csak jelen tudott lenni, de e felületek segítségével olyan egymást erősítő networköket – mandiner, jobbklikk, konzervatorium, stb. – tudott kiépíteni, amelyek drámaian növelték a párt és holdudvarának internetes beágyazottságát.”

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A FIDESZ nem azoknak akar megfelelni, akik megválasztották, és erre rá fog fizetni! Néki a Jobbikkal kellett volna összefogni, akkor nagyon erős lenne. Támadta a Jobbikot, meg a Gárdát,elsimította az elszámoltatást.Népbutításban a komcsiknak nagy a gyakorlata,esélye van újra híveket szerezni.

Válaszok:
Teknős | 2012. szeptember 17. 10:18

„az MSZP nem állhat elő semmilyen megszorító programmal”

Igen, ezt ismerjük. "Nem lesz gázáremelés".

Fájdalom kimondani, de sajnos igazad van.

Azt hiszem ez a vég, egyetértek Tilikovval!

Addig a pontig tökéletesen egyetértek veled, hogy a Fidesz nem akar megfelelni azoknak, akik megválasztották. A Jobbikkal kapcsolatosan nem, de ha nem változik a helyzet, akkor kénytelen leszek én is a Jobbikra szavazni, mert ha populizmus, akkor legyen nemzeti legalább.

Az LMP-ből meg nagyon látszódik az eszdéesz, arra azért nem lewhet szavazni.

Sajna nagyon erős kisebbségben vagy. Ha te lennél az átlag jobbikos, akkor most nem főne a fejem, hogy kire kellene szavazni, csak a Jobbik mögül is Kádár feje vigyorog.

Mondom én, ilyen alakokkal kerülök egyetértésbe, mint te és Tilikov. Valami nagyon nagy világvége jöhet...

Ez hülyeség. Inkább ki kell írni az országra, hogy érdeklődés hiányában kimúlt.

Egy eshetőségünk van, ha a nyuggerek önként lemondanak a nyugdíjuk egy részéről, mert ez az ország gerantokráciává züllött, ahonnan menekülni lehet és kell is. Ha engedjük a nyugdíjasok a legnagyobb lelkinyugalommal felzabálnak minket(ti. adófizetők) is gyerekeinket is. Ha nem teszik meg ők, belátva, hogy game over következik, akkor Magyarország nincs többé. Mert ez már a vége, nincs tovább.

Valakivel összekeversz. Én soha sehol sem tiltakoztam ellene.

Mélyen felháborít, hogy az én férjem, aki 34 évesen kapott infarktust , dolgozik ( hála az őssejt kezelésnek), az erős és egészséges középiskolai osztálytársai, pedig 300 ezer forintos nyugdíjjal lógatják otthon a lábukat. Mert belőlük alakult a Cserhát kommandó és 35 évesen 40 évnyi munkaviszonnyal nmentek nyugdíjba.

Válaszok:
Teknős | 2012. szeptember 17. 12:09

Azok meglehetős kisebbségben vannak a nyuggerekkel szemben. A demokráciánk gerantokráciává alakult. A nyuggereknek kell belátni, hogy a demokrácia-nyugdíj nevű piramisjáték éppen készül összeomlani és ők éppen azok az alulról szerveződő tagok, akik még ugyan kapnak vissza valamit, de lehet, hogy nem. A lelkiállapotuk is hasonló a piramisjátékosok lelkiállapotához. Foggal- körömmel ragaszkodnak hozzá, hogy menjen a szervezés alul, minden áron.

Nem mellesleg nyugdíjügyben semmilyen visszamenőlegesség sincs. A piramisjáték egyik nagy csalása a pénzügyi gondoskodás nevű kábítás. A nyugdíjas nyugdíjának valós értékét nem a pénz, hanem a mögé tett munka teremti meg. Röviden szólva, csak az gondoskodik a nyugdíjáról, aki gyereket nevel, mert a pénzzel kitörölheti a hátsóját. Ez is megtörtént már, a II. VH. előtti nyugdíj szerző jogviszonyok le lettek húzva a WC-n, egyszerűen eltörölte a kommunista rendszer.

Ez a baj, hogy te és a hozzád hasonlók, még mindig azt hiszik, hogy más a hibás. Hogy nekik semmi közük az egészhez. Pedig MI juttattuk őket oda, MI tűrtük több mint 20 évig, hogy azt tegyék, amit tesznek és mi vagyunk olyanok, mint a politikusaink.

Ha szervilisen nem nyalna a jó nép a politikusi gárdának, hanem szemtől- szembe a képébe gyűrné, hogy nem ezt akartuk , akkor nem mernék megtenni. De a szervilizmus, az nagyon nagy fokú.

Ezért fog minden adófizető elhúzni innen, ahogy visszakanyarodtunk az elejére a vitánknak. Pontosan ezért mondtam, hogy ez a vége a történetnek. A nyuggerek addig szívják az egyrefogyó aktívak vérét, amíg mindenki elpusztul. Ez a vég, igen.

Idióta, nézd meg a 2002-es és a 2010-es választási eredményeket Borsodban. Lassan egyébként én is Jobbik szavazó vagyok, így rám is rám húzhatod a teóriádat. Pedig ki nem állhatom a Jobbikot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés