A Kádár-szobor útja a csomagtartótól a csomagtartóig

2012. május 27. 21:24
Kádár születésének századik évfordulóján Moldova György avatta fel a volt főtitkár ideiglenes szobrát a Nemzeti Sírkertben.

Az Origo videóriportja a csomagtartótól a csomagtartóig kísérte a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben Kádár János ideiglenesen felállított mellszobrát, amit Moldova György leplezett le. A Kádár századik születésnapjára emlékezők többsége szerint a mai közéletben nincs méltó utódja a volt főtitkárnak, bár akad olyan is, aki a Munkáspárt 2006-ban több alkalmas elvtársat is lát. Az avatást követően a résztvevők csoportokban fényképezkedtek Kádár mellszobrával.

 

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem igazán életszerű a meglátásod! Ha Fletó "szezon után" is kariert tudott csinálni a KISZ-ben, DEMISZ-ben, akkor bizonyára sokra vitte volna a hatvanas vagy hetvenes években is. Ugyanez igaz lehet Orbánra is. Vezetői karizmája bizonyára a KB csúcsaira repítette volna, ha vagy húsz évvel előbb születik. :)

Én úgy látom, hogy mindkét - részemről egyaránt nem kedvelt - emeberben vannak vezetői, szónoki, politikusi képességek. Ráadásul, a régi rendszerben valószínűleg csak lassan lépegetve értek volna fel, úgy hatvan körül a csúcsra. Tehát addig végzetes károkat nem tudtak volna okozni, és a tapasztalatok megóvták volna őket az elhamarkodott rögtönzésektől, melyre mind a két úr annyira hajlamos. Zsigeri zsidózásodra nem reagálnék, engedelmeddel. Nem a hitem vagy a politikai meggyőződésem tiltja, hanem egyfajta jóízlés von Haus aus :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés