Földönkívüli koponyát találtak Peruban?

2011. november 25. 11:23
Nem emberi lénytől származik az az 50 centis koponya, amit Peruban találtak a kutatók - írja az Origo az antropológusok kijelentése alapján.

Nem emberi lénytől való a perui Andahuaylillas városa mellett talált mumifikált koponya – állítják a lelet vizsgálatára érkezett antropológusok. A körülbelül 50 centiméteres elnyúlt koponya hossza megközelíti a hozzá tartozó törzs hosszát, és szemüregei jóval nagyobbak, mint az emberé. Renato Davila Riquelme, a koponya felfedezője szerint a koponyán szerinte még megvan a nagykutacs helye, vagyis a kisgyermekekre jellemző, a koponyatetőn lévő, néhány centi hosszú, rombusz alakú terület. A szakértő úgy gondolja, a perui koponya egy kisgyermeké lehetett, bár az állkapocsban két idősebb korra jellemző őrlőfogat találtak.

A leletet jelenleg három antropológus vizsgálja, céljuk az egyik szemgolyó részleges maradványából DNS-t kinyerni genetikai vizsgálathoz. Más szakértők a hír kapcsán megjegyezték, szerte a világon számos törzs alkalmazott koponyatorzítást rituális okokból.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés