Jobbik: A Hit Gyülekezete a Fidesz szektája

2011. május 14. 13:02

Mirkóczki Ádám úgy fogalmazott, pártja „cionista biznisz-szektának" tartja a Hit Gyülekezetét, ezért „nincs keresnivalója a történelmi egyházak között”. A Jobbik országgyűlési képviselője a vallási közösséget a Fidesz szektájának nevezte szombaton.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik képviselője szombaton közölte: pártja tiltakozik az ellen, hogy Szászfalvi László egyházügyi államtitkár a köztelevízióban elismerte, hogy a Hit Gyülekezete a történelmi egyházak szintjére emelkedne. Az ellenzéki politikus emlékeztetett, Lázár János Hódmezővásárhely polgármestereként 99 évre ingyen biztosított egy ingatlant a gyülekezetnek, Páva Zsolt, Pécs polgármestere pedig egy Hit Gyülekezete által szervezett rendezvénynek lesz a fővédnöke a jövő héten.

 
Mirkóczki felszólított: „Álljon elő a kormány és Szászfalvi László államtitkár, hogy a Hit Gyülekezete nem emelkedik a történelmi egyházak rangjára, a Fidesz ifjúsági tagozta pedig nyilatkozzon, hogy az izraelita tagozata mellett létezik-e a szervezetükben Hit Gyülekezete-tagozat is”. A jobbikos képviselő úgy fogalmazott, pártja „cionista biznisz-szektának" tartja a Hit Gyülekezetét, ezért „nincs keresnivalója a történelmi egyházak között”.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/21485

Ajánljuk még a témában