MSZP: Törvénysértő a Fidesz levele

2010. szeptember 22. 13:43
Az adatvédelmi biztoshoz fordul az MSZP Orbán Viktor a nyugdíjasoknak küldött levele miatt. Korózs Lajos szerint legálisan a Fidesznek nem lehetnek meg a nyugdíjasok adatai, mert a nyugdíjpénztár nem szolgáltathat adatokat pártoknak.

Az adatvédelmi biztoshoz fordul az MSZP Orbán Viktor a nyugdíjasoknak küldött levele miatt. Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja az ombudsmani hivatal épülete előtt elmondta: azt kéri Jóri Andrástól, foglaljon állást, sérti-e az adatvédelmi törvényt, hogy a Fidesz a saját adatbázisa alapján a Magyar Postát kérte meg a levél kézbesítésére. Azt is kéri az ombudsmantól, vizsgálja ki, miként fordulhatott elő, hogy olyan ember is kapott levelet, aki nem postán kapja a nyugdíját, hanem banki átutalással. A volt szociális államtitkár arra is kíváncsi, hogy ha a posta a címzettek adatai alapján kézbesített, azt milyen beleegyező nyilatkozat alapján tette.

Korózs közölte: legálisan a Fidesznek nem lehet meg azoknak a neve és címe, akik nyugellátást kapnak, mert a nyugdíjpénztár nem szolgáltathat adatokat pártoknak. Ha a nyugdíjpénztár adta ki az adatokat az viszont törvénytelen, akárcsak az, ha a Fidesznek van a nyugdíjasokról adatbázisa.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bizonyára az MSZP-től szerezték meg a címeket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés