Jobbik: Támogatjuk az IMF elleni szabadságharot

2010. július 18. 19:01
A Jobbik nyilatkozatot adott ki a kormány pénzügyi szervezetekkel folytatott tárgyalásaival kapcsolatban. A markáns állásfoglalás támogatja, ha a kormány nem hódol be a külföldi nyomásnak.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom nyilatkozatot adott ki „Az IMF és az EU delegációjának hazautazásáról és a tárgyalások megszakadásáról” címmel, melyben kijelentik: „IMF és az EU tárgyalódelegációjának teátrális hazautazása és annak tálalása nyilvánvalóan a nyomásgyakorlást szolgálja. Ismét a Pál utcai fiúkból ismert jelenettel állunk szemben: vagy odaadjuk önként a Nemzetközi Valutaalapnak és az Uniónak azt, amit kérnek, vagy »jól megvernek« minket és – szándékuk szerint – úgy kényszerítik ki tőlünk”.

A párt állítja: nem fogja az Orbán-kormányt azért okolni, mert nem hódol be a külföldi nyomásnak, hiszen „a nemzeti szuverenitás visszaszerzése még nem történt meg, de az IMF és EU delegációjával folytatott tárgyalások a gazdasági szabadságharc fontos frontvonalát jelentik”.

A radikális párt értelmezése szerint „radikális, azaz gyökeres változásra, a szuverenitás tényleges visszaszerzésére csak akkor számíthatunk, ha nem állunk meg félúton, és kitörünk az elmúlt húsz év zsákutcát jelentő gazdasági modelljéből, valódi paradigmaváltást hajtva végre a gazdaságpolitikában”.

Összesen 143 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megszólalt Matolcsy:

Matolcsy György elmondta azt is, hogy a kormány úgy döntött: ha az a kérdés, hogy megszorítás vagy bankadó, akkor a válasz az, bankadó. Jövőre is ez lesz megszorítás helyett - tette hozzá.

http://www.hirszerzo.hu/cikk.m..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés