Orbán: Nem masírozunk ki a civilizációból!

2010. július 15. 14:08
A miniszterelnök csütörtökön ellátogatott a Jobbik parlamenti képviselőcsoportjához, majd közölte: közte és a radikálisok vezetői között jelentős véleménykülönbség van. Orbán Viktor külön kiemelte a Magyar Gárdát, mely kérdésben továbbra sem ért egyet az ellenzéki párttal.

Orbán Viktor csütörtökön, előzetes meghívást követően vett részt a Jobbik frakcióülésén. A miniszterelnök elmondta: saját álláspontja és a radikális párt képviselőié jelentősen eltér - kiváltképp az utóbbi időszak politikai történéseit és a Magyar Gárdát illetően. A kormányfő hangsúlyozta, hogy ez a véleménykülönbség továbbra is fennáll.

A miniszterelnök a Magyar Gárdával kapcsolatban hozzátette: Ahogyan a nemzeti együttműködés rendszerében nem hagyjuk büntetlenül a tyúklopást sem, azt sem tűrhetjük el, hogy félkatonai szervezetek a törvényen kívül akarjanak igazságot szolgáltatni, vagy hogy országgyűlési képviselők semmibe vegyék a magyar bíróságot és annak határozatait”. „A magam részéről nem járulok hozzá ahhoz, hogy kimasírozzunk a civilizációból” – szögezte le a kormányfő.

Orbán Viktor sajtótájékoztatóján kitért arra is, örül Sólyom László döntésének, hogy a köztársasági elnök a választást a lehető legkorábbi időpontra írta ki. Így több idő marad a következő évi költségvetés elkészítésére. A kormány és a parlamenti munka szempontjából is optimális döntés született – tette hozzá a miniszterelnök.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Külön lájk a fotóért, amely megörökítette eme örökbecsű arckifejezéseket!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés