Büntetőhadjárat

Mesterházy: Orbán politikai tisztogatásba kezdett

2010. július 12. 12:10

Újrakezdene az MSZP: az újonnan elnökké választott Mesterházy Attila igazi erőt ígért, pártját a Fidesz társadalmi ellensúlyaként működtetné. A szocialisták ötletei közül egyik első a polgári körök lemásolása lenne - demokrata köröket indítanának.

Kovács László és Puch László is a vezetőségben maradt az MSZP tisztújító kongresszusa után - írja a NOL. Más befolyásos szocialista politikusok pedig tanácsadóként segítenék pártjukban a munkát: Lendvai Ildikó, Kiss Péter, Lamperth Mónika és Szekeres Imre is az elnökség mögött állna. A kongresszus célja ugyan a párt új arcának kialakítása volt, Gyurcsány Ferenc mégis részt vett rajta - a különutas, utóbbi időben saját, Szövetség a Jövőért elnevezésű mozgalmát építő Szili Katalin viszont nem. A most leváltott Lendvai várhatóan nem marad a háttérben: tisztújító kongresszusi felszólalásában a politikus műanyagvilág épüléséről, műelnökről, műfüggetlenségről beszélt. Hozzátette, az MSZP igazi nemzetet, igazi rendet, igazi szabadságot akar, amihez pedig „igazi erő kell”.

A frissen megválasztott Mesterházy Attila elnök háborús retorikával támadta Orbán Viktort és kormányát. Elmondta, a miniszterelnök egy koronás demokrata, aki tekintélyelvű uralmi rendszert akar kiépíteni. „Mi szóltunk, hogy ha Orbán kétharmados hatalomhoz jut, megpróbálja elfoglalni Magyarországot, büntetőhadjáratot indít minden másként gondolkodóval szemben, politikai tisztogatásba fog kezdeni, klientúrát fog építeni, saját oligarcháit, pártkatonáit fogja a fontos pozíciókba ültetni” - figyelmeztetett ki Mesterházy elnökjelölti beszédében.

A kongresszuson elnökségi taggá választották Bárándy Gergelyt, Csabai Lászlónét, Harangozó Tamást, Herczog Editet, Katona Tamást, Korózs Lajost, Kunhalmi Ágnest, Puch Lászlót, Szanyi Tibort és Teleki Lászlót, a választmányi elnök Simon Gábor maradt. A tizenöt vezetőségi tagból tizenegy mondható újnak - írja a lap.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/10351

Ajánljuk még a témában