A Fidesz majdnem betett Borkainak

2010. július 12. 12:40
Egy tervezett alkotmánymódosítás már ősztől megtiltaná a volt katonáknak és rendőröknek, hogy kilépésük után öt évig jelöltessék magukat polgármesternek - csakhogy Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere 2006-ban szerelt le. Amikor ez kiderült, a parlament honvédelmi bizottsága szünetet rendelt el.

Lázár János és Kocsis Máté tervezete azt mondaná ki, hogy a honvédség, a rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok hivatásos állományú tagjai szolgálati jogviszonyuk fennállása alatt és annak megszűnését vagy megszüntetését követő öt évig nem indulhatnak jelöltként az országgyűlési képviselők választásán, az európai parlamenti választáson, a helyi önkormányzati képviselők és a polgármesterek, valamint a kisebbségi önkormányzati képviselők választásán, írja az Index.

A honvédelmi és rendészeti bizottság hétfői ülésén tudatosult a Fidesz vezető politikusaiban, hogy fentiek alapján a párt saját maga zárná ki Borkai Zsolt győri fideszes polgármestert a polgármesterségért indulók köréből, ha elfogadtatja a frakcióvezető és a bizottsági elnök alkotmánymódosító javaslatát. A bizottsági ülésen a 2006-ban leszerelt Borkai kérdezett rá arra, melyik választástól lép majd érvénybe a módosított alkotmány, mire azt a választ kapta: már ősszel hatályos lesz. Az Index információi szerint a bizottsági elnök a probléma láttán tárgyalási szünetet rendelt el.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés