Kötelező lesz kifüggeszteni Orbán nyilatkozatát

2010. július 2. 21:19
Egy ma megjelent kormányrendelet értelmében minden kormányzati épületben ki kell rakni bekeretezve, legalább 50cmX70 cm-es méretben az Országgyűlés által június 14-én elfogadott, a nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozatot. Az LMP szerint ez viccnek is durva.

A rendelet értelmében „A központi államigazgatási szervek és területi, helyi szervei, valamint a Kormány általános hatáskörű terülei együttműködésti államigazgatási szerve, továbbá a Magyar Honvédség katonai szervezetei és a katonai igazgatás területi szervei (a továbbiakban együtt: szerv) által feladatuk ellátása során használt középületekben ... a szerv vezetõje által meghatározott méltó és a középület sajátosságainak megfelelő jól látható helyen ki kell helyezni a Nyilatkozatot.

A határozat a többi hatalmi ág képviselőinek nem előírja a nyilatkozat kifüggesztését, hanem kéri tőlük, hogy az általuk használt épületekben is tegyék meg ezt. Ez vonatkozik a köztársasági elnöki hivatalra, az Országgyűlésre, az Alkotmánybíróságra, a bíróságokra, az ügyészségekre, az ombudsmani hivatalokra, az ÁSZ-ra, az MNB-re, a helyi és kisebbségi önkormányzatokra. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapjáról már letölthető színesben a megfelelő szövegű és külalakú nyilatkozat.

Az LMP szerint a kormányhatározat viccnek is durva lenne. Szerintük az a 20. századi magyar történelem legrosszabb korszakait idézi. A független intézmények felkérése pedig tulajdonképpen hűségnyilatkozat követelése.

Összesen 132 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez gáz, nem kicsit. Viktor, magadnál vagy? Erre most tényleg, mi szükség van? Arra gondolsz, ettől most jól megijednek a mocskos komenisták és kimenekülnek minden közintézményből??

Komolyan, nem értem.

Én úgy gondolom, hogy a jóanyád sem lehet vevő rád! De nár nem tud semmit tenni a hülyeséged ellen!

Nem kötelező együttműködni a nemzettel! Miképpen a felvidéki magyaroknak sem kötelező magyarnak maradni. A kifüggesztendő szöveg a nemzeti együttműködésről szóló nyilatkozat, olyan, mint Ámerikában a függetlenségi nyilatkozat! Nem kötelező egyetérteni vele, nem kell a nemzettel együttműködni! A Nyilatkozatot a kormányhivatalokban helyezték el, ahol viszont (amíg ez a kormány hatalmonvan) egyetérteni.

Akormányhivataloknak Kötelező kitenni a nyilatkozatot!!
Kommunistáknak, posztkommunistáknak, hzaárulóknak, a nemzet ellenségeinek, Libeálisok Magyarországi Pártjának, Jobbiknak NEM KÖTELEZŐ sem kifüggeszteni, sem egyetérteni....Sőt! Talán jobb is ha megvallák nyiltan, hogy nem értenek egyet a nemzeti együttműködés programjával, nem szeretnék a nemzeti egységet. Így lennének végre először életülkben őszinték, hiszen egész létük a nemzetellenességről szólt!
Hajrá kommunisták, hajrá liberálisok, hajrá nemzetárulók, hajrá hazátlan bitangok!

Az együttműködés evidencia. De együttműködni anélkül is lehet hogy kötelezővé teszik egy zavaros politikai nyilatkozat kifüggesztését.

Sok baj nem lehet egy kifüggesztett írásból. Sokan el se olvassák, mások nem is tudnak olvasni.
Miből lehet a baj?
MárMóric Zsigmond is tudta a ROKONOKKAL van mindég probléma.
Persze, nem mindegyikkel.
Okos gyerek ez a Farkas Flóri,mindég tudja, mit kell mondani.
Most azt kellett mondani, nem kapták meg a százhúsz milliárd forintot.Hátha az árvízkárosultak, a deviahitelesek vagy kisnyugdíjasok meg találják sokalni.
És mit tehet értük a jó rokon?
A következő évadra kétszázmilliárdot fog kiutalni,nehogy kár érje szegényeket

A nyilatkozat a nemzeti együttműködés nyilatkozata...az országgyűlés 2/3-s elfogadta.Ennek ellenére nem kötelez mindenkit, sőt, aki ellensége a nemzeti egységnek jobb ha ilyen nyiltan kiáll ellene, miként itt is sokan megteszik. Nem tudom ugyanezek vajon ellenezték-e a szovjethatalomhoz való örök hűség nyilatkozatát?

Te nem fogsz soha, azmár biztos! Így fogsz meghalni!

Ne szavazz rájuk! Tévedés volt. De szerintem te nem is rájuk szavaztál...lehetetlennek tartom, hogy valaki ekkora barom legyen!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés