Orbán Viktor: Ha Európa nem tér észhez, magára marad ebben a háborúban

2024. július 27. 15:53

Ha a két háborúzó félen múlik, nem lesz béke – mondta a kormányfő Tusványoson.

2024. július 27. 15:53
null

Nyitókép: MTI/Veres Nándor

Ha Európa nem tér észhez, magára marad ebben a háborúban. Fogy az idő.”

– mondta Orbán Viktor a 33. tusványosi szabadegyetemen tartott beszédében.

Ezt is ajánljuk a témában

A háborúról és a globális folyamatokról elmondta a miniszterelnök, hogy a világ lassan, de elmozdul a békepárti politika irányába, és ha Európa ezt nem követi, magára maradhat.

Orbán Viktor elmondta, a háborúban brutális veszteségeket szenvednek a felek, százezres nagyságrendben, „ennek ellenére mégsem akarnak megegyezni, mert azt hiszik, hogy győzhetnek”.
A miniszterelnök kifejtette, az ukránok azt hiszik, hogy ők valójában önvédelemben vannak, az oroszok pedig azt gondolják, hogy az ukránoknak meg van ígérve a NATO-tagság, ők pedig nem akarnak sem NATO-csapatokat, sem NATO-fegyvereket látni az orosz-ukrán határon.

Ha a két háborúzó félen múlik, nem lesz béke – tette hozzá.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2024. július 28. 14:36
Hogyan térhet észhez Európa, ha megvásárolt quótanők, zsarolható, történelmileg zavaros ősökkel rendelkező, más posztra nem alkalmas elnökök, alelnökök sokasága "vezeti" az EU-szekerét és csak a kiadott és betanult szövegeket ismétlik immár egy évtized óta? A dánok nem ismerik az orosz medvét, a fülöpszigetiek miután végre felszabadultak a spanyol gyarmatositás alól 1898-ban a párizsi egyezmény értelmében (mindig Párizsban egyezkedtek mások területéről...) az USA védelmébe került mindossze 2O millió dollárért. A 2. világháborúban 1941-ben a japánok foglalták el a Fülöpszigetet, de az amerikaiak visszavették. Majd sorozatos diktatúrák nehezitették ott az életet. 198O körül megindult a fülöpszigetiek elvándorlása Ny-Európa felé. Sokan háztártásokban segitenek, becsületes, szerény és vallásos nép. Nyelvük: tagalog és angol. Stratégiailag az amerikaiaknak fontos terület, ezért telepitetnének oda rakétákat. Mo-n Nagyvázsonyban volt az oroszoknak ilyen, 2O évig titkositva volt.
Nemkellnév
2024. július 28. 12:05
Tegnap mondta el, mára szinte eltűnt a weben Orbán Viktor mostani tusványosi előadása. Miért? Mert nem emészthető az átlagember számára. Sokkal mélyebbre tud szállni, mint amit a szavazótábor még látni, hallani, érteni képes. Pedig a megértéshez semmi többre nincsen szükség, mint az önismeretre. És aki annak birtokában hallja a magyar miniszterelnök szavait, az nem jajong, nem sunnyog, nem takargatja magát, hanem ki mer állni a szomszédja elé: egyetértek vele, mert megmutatta azt, hogy a haza nem hiábavaló és érdemes érte élni, mert akkor megmaradunk és utódaink is.
recipdoki
2024. július 27. 18:32
Az agresszív törpe ....höhöö..
gelimertasoz
2024. július 27. 18:11
mondta a kormányfő Tusványoson. ---------------- Krümmungja stak a libcsinek van, a magyarnak regerda: regerdarakó, az regya. De Öboa nem rakó, stak libernyák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!