Még mindig nem dőlt el: döntött a Kúria, újraszámolják az összes fővárosi szavazatot

2024. július 07. 19:21

Még el sem kezdődött a folyamat, de Karácsony Gergely máris csalást kiállt a Facebook-oldalán.

2024. július 07. 19:21

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Elrendelte a Kúria a főpolgármester-választáson leadott összes szavazat újraszámolását, jelent meg a határozat a Kúria oldalán, amely szerint elrendelik a főpolgármester-választáson leadott

összes érvényesnek nyilvánított szavazat Nemzeti Választási Bizottság általi átvizsgálását, valamint újraszámlálását.

Az újraszámolás után állapítják meg, ki lesz Budapest főpolgármestere.

A Kúria azután lépett, hogy Az Alkotmánybíróság (AB) pénteki döntésében helyt adott Vitézy Dávid alkotmányjogi panaszának, és ezzel megsemmisítette a Kúria korábbi végzését.

A végzés megjelenése után Karácsony Gergely azonnal reagált a döntésre. Mint ironikusan megjegyzi:

„A Kúria bírái, emberileg érthetően, nem kívántak asszisztálni ehhez, és nem kívánták maguk újraszámolni a negyven fokban nyolc nap alatt a 782 ezer érvényes szavazólapot, hanem inkább törvényi alap nélkül kiadták ezt a feladatot a Nemzeti Választási Bizottságnak.”

Majd ismét a csalás lehetősége miatt aggódik.

„A választási irodák tagjai a törvény szerint közreműködhetnek az újraszámolásban, de magát az újraszámolást a minden parlamenti párt részvételével működő választási bizottságnak kell végeznie.”

Minden más megoldást választási csalási kísérletként fogok értelmezni!

***
 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 342 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2024. július 08. 13:28
T.Péter! Köszönöm, kipróbálom!
lyon-v-2
2024. július 08. 09:49
Ha Karácsony G. egy egyenes, becsületes ember lenne akkor az első eredmény után már azonnal lemond és új választást kell tartani. Nagyon jól tudja, hogy ez így megint csak önfényezés és semmi más.
marcon-2
2024. július 08. 09:36
Nem értem, mi a probléma: ha nyert a magas-vékony nagyvad, akkor az újraszámolás után is nyerni fog, ha meg nem, akkor... ja, igen, akkor jön majd az, hogy ő mindig is új választást akart... :-D
masikhozzaszolo
2024. július 08. 08:21
Leborulok a nemzet kicsisége előtt. Ez a nagyszerű bíróság, amelyik engem meghagyott főpolgármesternek, most rábízza magát megint számolgatásokra. Nem kell aggódni, megvannak azok a szavazatok, amikkel megvan a többsége. Számolhatják akárkik, akármikor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!