Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Vitézy Dávid szerint Karácsony Gergelynek kellene Unicumot innia, és van is ebben rutinja (VIDEÓ)

2024. május 20. 18:15

Nem tudom már nyomon követni, hogy Karácsony Gergely éppen milyen kifogással bújik ki a főpolgármester-jelölti vita alól – reagált Vitézy Dávid arra, hogy a főpolgármester nem megy el az ATV által szervezett vitára.

2024. május 20. 18:15

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

„Megfutamodott Karácsony Gergely az ATV-s főpolgármester-jelölti vita elől. Én itt vagyok, bármikor, bárkivel vállalom a jelölti vitát” – hangsúlyozta Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt az ATV-n. A politikus finomított azon a korábbi kijelentésén, hogy lenne Karácsony Gergely helyettese és Karácsonyt ő is felkérné erre a pozícióra.

Kifejtette: Karácsonnyal nem személyes, hanem várospolitikai ellentéteik vannak, ugyanakkor most még nem lehet megmondani, hogy milyen viszonyok alakulnak ki a Fővárosi Közgyűlésben. Vitézy rámutatott:

Budapesten egy teljesen újfajta politika van kibontakozóban, mivel az új listás jelölteket többen támogatják, mint a Fideszt vagy a DK-t. Ez azt jelenti, hogy senkinek sem lesz többsége.

– vélekedett Vitézy, aki nem válaszolt arra, Szentkirályi Alexandrának is lenne-e a helyettese, ha ő nyeri a főpolgármester-választást.

Unicumot innia inkább Karácsony Gergelynek kellene, és van is ebben rutinja. Az ő listáján szerepelnek olyan jelöltek, mint Hagyó Miklós, a bűnszervezetben maffiaügyekért elítélt volt főpolgármester-helyettes, vagy Horváth Csaba zuglói polgármester, akivel szemben jelenleg is nyomoznak korrupciós ügyekben 

– válaszolt arra a kérdésre Vitézy Dávid, kell-e ahhoz Unicumot innia, hogy felkérje Karácsony Gergelyt helyettesének győzelme esetén?

Ezt is ajánljuk a témában

A korábbi közlekedési államtitkár Magyar Péter fővárosi listaállítását sem hagyta szó nélkül: szerinte az új listaállító pártoknak is részt kellene venniük a főpolgármester-jelölti vitán, bár a Tisza Pártnak nincs főpolgármester-jelöltje sem.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Nagy Ervin

Mandiner

Idézőjel

Hogy is volt ez a „fideszes hazugsággal”? Mi is itt az „álprobléma” és az „üres riogatás”?

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kir2vik
2024. május 21. 09:01
A lelketeken szárad, ha Karácsony lesz ismét a főpolgi. Ugye tudod?
kiss-geza
2024. május 20. 20:00
Hazudik a kis óvszermaradék, Karácsony pont azt mondta hogy ott lesz az ATV vitáján.
khomeini
2024. május 20. 19:47
"mivel az új listás jelölteket többen támogatják, mint a Fideszt vagy a DK-t" - ez alatt vajon mit ért?
lististerc
2024. május 20. 19:39
"Most akkor keveri, vagy nem keveri?"- gondolta a málnaszőrt ivó Piszkos Fredről Fülig Jimmy...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!