Vitézy Dávid is megszólalt a budapesti olimpiát illetően: Részt fogunk venni a közös gondolkodásban

2024. október 25. 08:58

„Csak olyan olimpiát tudunk elképzelni, melynek eredményeként Budapest forrásai bővülnek, és nem szűkülnek” – hangsúlyozta a korábbi főpolgármester-jelölt.

2024. október 25. 08:58
null

Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

Ahogy arról beszámoltunk, közös tájékozódásra és döntéselőkészítő együttműködésre kérte fel Budapest Főváros Önkormányzatát a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság. Vitézy Dávid, a Podmaniczky Mozgalom fővárosi frakciójának vezetője a közösségi oldalán reagált a kezdeményezésre, amelyben a főváros frakcióit és a főpolgármestert kérték fel, hogy részt vegyenek a jövőbeli olimpiai pályázat előkészítő párbeszédében – olvasható az atv.hu-n. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ha a Közgyűlés a folyamat megindítása mellett dönt, részt fogunk venni ebben a közös gondolkodásban”

– írta Vitézy a Facebook-oldalán. A korábbi főpolgármester-jelölt hozzátette, hozzátette, hogy „csak olyan olimpiát tudunk elképzelni, melynek eredményeként Budapest forrásai bővülnek, és nem szűkülnek”. 

Vitézy úgy véli, hogy a jelenlegi kormányzati Budapest-politika – amely szerinte közberuházások leállításáról, források elvonásáról és kulturális intézmények elköltöztetéséről szól – összeegyeztethetetlen egy olimpia megrendezésével. Vitézy hangsúlyozta, hogy az olimpiai fejlesztéseknek nem csupán a belvárost kell érinteniük, hanem a külső kerületek, az elővárosi vasutak és a HÉV vonalak fejlesztésére is ki kellene terjedniük. Példaként említette a párizsi olimpiát, amely szerinte bebizonyította, hogy a sportesemény „a város olimpián túlmutató fejlesztési érdekei alapján” jelentős előrelépést hozhat.

 

 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paracelsus-2
2024. október 25. 13:17
A kivételezett senki, az önjelölt zseni ugat, közben csak egy szardarab.
atti64
2024. október 25. 12:51
SEGGFEJ VAGY BAZD MEG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chekke-Faint
2024. október 25. 12:42
Ez mihez ért? Ne vagyok kíváncsi a bukott pofájára.
Korrupt Kornél
2024. október 25. 11:23
te ki a fasz vagy vitézke? Már diktálnál amikor még egy senki vagy? Csak a pofa bele mindenbe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!