Túllőtt a célon a 444: feljelentést tesz a Mol alapítványa

2024. október 28. 17:15

„Az adatok illegális megszerzése kapcsán az Alapítvány elindította a szükséges jogi lépéseket és rendőrségi feljelentést tesz” – fogalmaztak.

2024. október 28. 17:15

Nyitókép: 444 Facebook-oldala

Feljelentést tesz a Mol – Új Európa Alapítvány adatok illegális megszerzése miatt – közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint az elmúlt napokban a Mol – Új Európa Alapítvány kapcsán több írás is megjelent a 444.hu portálon, amely az alapítvány támogatásairól, működéséről szólt.

Fontos leszögezni, hogy ezek a cikkek döntően olyan adatokon alapulnak, amelyek illegálisan kerültek ki az Alapítvány informatikai rendszeréből.

Az adatok illegális megszerzése kapcsán az Alapítvány elindította a szükséges jogi lépéseket és rendőrségi feljelentést tesz” – fogalmaztak.

Hozzátették, hogy ahogy azt a szerkesztőségeknek korábban eljuttatott levelükben is hangsúlyozták, mind a tiltott adatszerzés, mind az üzleti titok megsértése három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető,

és aki ezen adatokat nyilvánosságra hozza, ugyancsak bűncselekményt követ el.

A Mol – Új Európa Alapítvány teljes körűen együttműködik a hatóságokkal az ügy felderítésében – áll a közleményben.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FeketeFehér
2024. október 28. 19:36
A közhasznú alapítványok általában - ha komolyan veszik a feladatukat - nyilvánosan támogatnak az alapítványok számára fontos tevékenységeket, közösségeket, mert alapvető céljuk a támogatott célok közzététele. Namost, a MOL és az állam által létrehozott alapítvány ehelyett titkolódzik, mismásol, semmitmondásokba menekül, és ha valami mégis kiderül, akkor bírósághoz fordul, hogy mégis hogy kerülhetett nyilvánossára, hogy az alapítvány 10 milliárdos értékben támogat külföldi focicsapatokat.
john-lennon-a-libsik-kiralya
2024. október 28. 19:32
"A levelük azzal zárult, hogy haladéktalanul távolítsuk el a cikket. És a titkolózó alapítvány azt is titokban akarta tartani, hogy büntetőfeljelentéssel fenyegetőzött, mert ezt írták a levél legvégén: „Alapítványunk nem járul hozzá ahhoz, hogy jelen felszólító levél tényét, vagy az abban foglalt tartalmat bármilyen formában felhasználják, nyilvánosságra hozzák". A felszólításnak nem tettünk eleget, mivel határozottan visszautasítjuk, hogy a MOL - Új Európa Alapítvány tevékenységével foglalkozó cikkeink nyilvánosságra hozatalával bármilyen jogsértést követtünk volna el." GIGACHAD 444 🗿🗿🗿
john-lennon-a-libsik-kiralya
2024. október 28. 19:23
Tehát ezzel be is ismerték a lopást. A mandi persze a cikk tárgyát nem firtatja, miért is tenné...
Kovács Ubul
2024. október 28. 19:14
"A MOL és az állam közös alapítványa közfeladatokat ellátó, közérdekű vagyonkezelő ugyan, de szerintük bűncselekményt követ el, aki az eltitkolt gazdálkodási adataikról beszámol." "Tavaly az öt kuratóriumi tag összesen 73 millió forint illetményt kapott az alapítványtól - Miklósa Erika, Schmidt Mária, Demeter Szilárd, Világi Oszkár és Bacsa György." "ami igazán megdobta az alapítvány kasszáját az az, hogy megkapta a Mol részvényeinek 10,49 százalékát, ezzel a legnagyobb hazai Mol-részvényes lett"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!