A Financial Times hirdeti a magyar álláspontot: így üzletel fél Európa Oroszországgal

2024. október 28. 10:51

A Financial Times a Mol operatív ügyvezető igazgatójának szavait idézi, melyek szerint a képmutató nyugati szövetségesek Törökországból vagy Indiából vásárolnak újracsomagolt orosz üzemanyagot.

2024. október 28. 10:51
null

Nyitókép: AFP/Alexander Zemlianichenko

Magyarország legnagyobb olaj- és gázipari vállalatának vezető tisztségviselője kiállt az országa orosz energiától való függősége mellett – írja a Financial Times, amely narratívájában régóta következetesen oroszbarát miniszterelnöknek hívja Orbán Viktort.

Bacsa György, a Mol operatív ügyvezető igazgatója

rámutatott a nyugati szövetségesek képmutatására, amelyek Törökországból vagy Indiából vásárolnak újracsomagolt orosz üzemanyagot, ám ezzel szemben senki sem tiltakozik.

Hozzátette: a Mol Ukrajnával és Oroszországgal is tárgyalt a térség számára létfontosságú olajáramlás biztosítása érdekében.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bravedave
2024. október 28. 13:53
Elírták a cikk címét. Nem magyar álláspont, hanem a leköszönő Orbán rezsim álláspontja. 😉
luisbathhelena
2024. október 28. 13:46
Én várom hogy az oroszok az otthon lefoglalt nyugati vagyon kamatait szintén szétosztanák pl. kisvállalkozásoknak. Estleg fegyvert gyártanának belőle :))
luisbathhelena
2024. október 28. 13:44
Csípem a Mandi linkjeit mint ami ebben is a FT oldalára mutat, ha eredetiben olvasnám. Csakhogy 10 esetből 9-ben fizetős az oldal (ez nem a M hibája). Annyira nem izgat h fizessek is érte
Tuners
2024. október 28. 13:29
“ a Financial Times, amely narratívájában régóta következetesen oroszbarát miniszterelnöknek hívja Orbán Viktort.” Brit lap. Próbálna meg mást írni, másnapra menne az MI5
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!