Történelmi alakuló ülés Óbudán, a DK-s polgármester a börtönben tette le az esküt (VIDEÓ)

2024. október 07. 16:38

A korrupcióval gyanúsított Kiss László persze politikai fogolynak nevezte magát.

2024. október 07. 16:38

Nyitókép: Kiss László a Fővárosi Közgyűlés korábbi ülésén (MTI/Bruzák Noémi)

Abszurd alakuló ülést tartottak hétfőn Óbudán. A III. kerület újraválasztott DK-s polgármesterét, Kiss Lászlót ugyanis korábban korrupció gyanújával letartóztatták, így nem lehetett ott a III. kerületi képviselő-testület alakuló ülésén, esküjét is a börtönben tette le – számolt be az ülésen történtekről a Magyar Nemzet. 

Hozzátették: az eseményen szintén nem volt jelen Kiss László korábbi alpolgármestere, a szocialista Czeglédy Gergő, aki ugyancsak letartóztatásban van. Ilyen körülmények között az alakuló ülést a DK-s korelnök Ujfalvi István vezényelte le.

A politikus szerint egyébként rendben van, hogy a letartóztatás ellenére is Kiss László marad a polgármester. Ujfalvi felolvasta a legalább decemberig letartóztatásban lévő polgármester börtönből küldött nyilatkozatát is,

Ezt is ajánljuk a témában

amelyben lényegében ártatlannak vallja magát, és jelezte: politikai fogolyként tartja számon magát.

Az alakuló ülésen megválasztották az alpolgármestereket is, köztük a párbeszédes Béres Andrást, aki ezelőtt is betöltötte a pozíciót. Ő éppen az átláthatóságért lesz felelős.

Magyarországon még nem volt arra példa, hogy az alakuló ülésen ne legyen jelen a polgármester – mondta a Magyar Nemzetnek a kormánypártok III. kerületi frakcióvezetője. Puskás Péter szerint 

az is mélypont volt az önkormányzat életében, hogy Kiss László politikai bebörtönzöttnek aposztrofálta magát.

Puskás hozzátette: nevetséges és méltatlan az óbudai önkormányzathoz, hogy a testületnek ilyen módon kellett megalakulnia. Felhívta a figyelmet, hogy az önkormányzat az utóbbi fél évben csak negatív hírekkel szerepelt a sajtóban. A Kétfarkú Kutyapárt képviselője is kellemetlennek nevezte a helyzetet, Budai Sándor Viktor szerint új választást kellett volna kiírni. Álláspontja szerint Kiss Lászlóék megtévesztették a választókat.

Ezt is ajánljuk a témában

A Magyar Nemzet felidézi, a korrupciós ügyben elsőként még a nyáron a szocialista Czeglédy Gergő korábbi alpolgármestert vették őrizetbe, de a szálak Kiss László polgármesterig is elértek. Kiderült, hogy egy férfi a kft.-jén keresztül szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésre fiktív szerződéseket kötött a III. kerületi önkormányzattal, a pénzből pedig a polgármesternek is visszaoszthattak. 

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iphone-13
2024. október 07. 19:02
EZ A MOCSOK KÖVÉR DISZNÓ REMÉLEM A BÖRTÖNBEN ROHAD SZÉT.
Krupp Skya
2024. október 07. 18:57 Szerkesztve
Arabok faszára esküszünk esküszünk Hogy arabok tovább nem leszünk. Hol Nagy Imre sírja domborul Ott Dobrev Klára néni szomorúl. Mert nagypapi ölette meg, ki jó rajlzolt A kommunizmustól majdnem elfajzott. A vérbíróból a Villában jócskán be spájzolt. Feribácsi a viszkitől mindig jócskán kiborul.
Gullwing
2024. október 07. 18:47
Nem tehetett esküt: 2011. évi CLXXXIX. törvény 63. § A polgármester megválasztását követően esküt tesz a képviselő-testület előtt és erről okmányt ír alá.
tippan
2024. október 07. 18:44
Budapest jelenlegi állapota sok mindent elárul arról, hogy milyen lenne 2026, ha a söpredék győzne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!