Tiszta vizet öntött a pohárba a MÁV: Nem ment a mozdonyvezető sehová

2024. október 15. 21:48

Rendkívül szigorú szabályok vonatkoznak a dolgozókra.

2024. október 15. 21:48
null

Nyitókép: MTI/Varga György

A mozdonyvezető kiszállt a járműből, mert lejárt a munkaideje – írta meg az Index az egyik olvasójára hivatkozva, ám a MÁV azonnal cáfolta az olvasói beszámolót.

A lap még napközben arról írt, hogy Bicskénél megállt az egyik gyorsvonat. Egy olvasói levél szerint az utazók egyre türelmetlenebbek voltak, majd kiderült, hogy nem technikai oka van a késlekedésnek. A kalauz arról tájékoztatta az utasokat, hogy „Bicskénél kiszállt a mozdonyvezető, mert lejárt a munkaideje.

A MÁV azonban tiszta vizet öntött a pohárba. Mint írják 

Mozdonyvezető kollégánk nem azért nem vitte tovább a járatot, mert a műszakja lejártával arra nem volt hajlandó, hanem mert a 10 óra vezetési idejét meghaladta volna. 

A rendkívül szigorú szabályok miatt erre nem volt lehetősége. Az őt váltó kolléga biztosításáról a vasúttársaság a lehető leggyorsabban igyekezett gondoskodni, a második mozdonyvezető eljutását azonban érdemben hátráltatta a korábbi – Tatabánya térségében történt – gázolásos baleset, illetve az annak következtében blokkolt, lelassult vasúti közlekedés.”

Ezt is ajánljuk a témában

Majd közleményükben hozzáteszik: 

Határozottan cáfoljuk ugyanakkor azt az értesülést, hogy kollégánk elhagyta volna a szerelvényt: a szolgálatát meghosszabbítva is a járművön maradt és áram alatt tartotta azt, vagyis a kocsikban mindvégig volt világítás, fűtés és működtek az ajtót, az első mozdonyvezető tehát a járművet biztosítva várta be a váltótársát.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000113
2024. október 16. 01:42
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­­é­­k­­e­­­l­­d­­­ ­­a­ ­s­­­z­­­e­­x­­­i­­­ ­p­­­u­n­­c­i­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­𝐍
bagira004
2024. október 16. 01:41
Fos minden hazugság kinagyít , olvasókat hülyíti.
kobi40
2024. október 16. 01:05
Tehát aszokásos váltás, baleset miatt csúszott. Beindult a hantabanda, valamelyik utas kamuzott egy büdöset.
canadian-deplorable
2024. október 16. 01:01
A mozdonyvezetőnek igaza volt. Ő került volna bajba, ha a megengedett 10 óránál tovább dolgozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!