Tanári béremelés és okostelefon-tiltás: megszólalt a tanárok képviselője

2024. október 02. 09:35

A Nemzeti Pedagóguskar elnöke szerint egyre többen mennek pedagógusnak.

2024. október 02. 09:35

Fotó: ANP MAG / ANP via AFP

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagóguskar elnöke tartja, a béremelés után a tanárok körében érezhető a bizalom növekedése, lényegesen megnőtt a tanári pályára érkezők száma, amitől az oktatás színvonalának emelkedését várják – írja a Magyar Nemzet

„Ez az egyik legjobb hír a köznevelés összes szereplőjének” 

– fogalmazott Horváth Péter. Mint elmondta, ahogy a tanárok a gyakorlatban megismerték az új életpályamodell-törvényt, belátták, hogy a rémisztgetések alaptalanok, mivel az új jogviszonnyal kedvezőbb pozícióba kerültek.

Horváth az iskolai telefonhasználatról is kifejtette a véleményét. Kijelentette, országos szinten még nem vizsgálták a telefontiltás hatását, ám

a tankerületi értekezleteken, illetve az igazgatókkal és a tanárkollégákkal folytatott beszélgetéseken világossá vált, hogy a korábbi állapoton változtatni kellett. 

Ezt is ajánljuk a témában

„Szerintem helyes az a szabályozás, hogy az okoskészülékek korlátozottan használhatók, 

de pontosítani szükséges a tárolásuk megoldását vagy, hogy mi történjen, ha az eszköz mégis eltűnik”– összegzett a Nemzeti Pedagóguskar elnöke.

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. október 02. 10:59
Amúgy a pénz felől megközelíteni a dolgokat egy tipikus lipsi tempó. Jól mutat a címlapokon, de ha plusz 1000 milliárdot elköltünk oktatásra, attól még nem lesz tehetségesebb egyik tanár sem, aki eddig is alkalmatlan volt. Vehetünk projektort és okostáblát minden terembe, ha az illető csak a krétával tud táblára írni. A semmirekellőkből sok fizetéssal is csak jól fizetett semmirekellők lesznek. A telefont meg helyes dolog tiltani. A fenőttekre is veszélyes függőséget okoz, a gyerekek kezében pedig még veszélyesebb.
Reszelő Aladár
2024. október 02. 10:51
Adjunk még pár hetet és MP már úgy fog emlékezni, hogy ő kezdeményezte a tanárok béremelését. Pár hónap mólva pedig már ő is intézte el. Ha nem vigyázunk, még az is kiderül, hogy valójában ő kormányoz.
mi-egy-nagy-vibralo-tojast-hasznalunk-2
2024. október 02. 10:44
"Szerintem helyes az a szabályozás, hogy az okoskészülékek korlátozottan használhatók, de pontosítani szükséges a tárolásuk megoldását vagy, hogy mi történjen, ha az eszköz mégis eltűnik”– összegzett a Nemzeti Pedagóguskar elnöke." Problémamegoldó képesség NULLA. Csupa magát nagyra tartó diplomás,de még ez sem megy nekik saját kútfőből.
auditorium
2024. október 02. 10:41
Ahol jól vagy legalábbis jobban fizetik a tanárokat, ott a tantestület fele férfi, ahol pedig nagyon alacsony fizetéseket adnak, ott 9O%-uk nő. A fiú diákok panaszkodnak is, h. ennyi sok klimaxos nő tanitja őket, szeretnének ebben is quótát. Legjobban keresnek Luxemburgban, Liechtensteinban (adóparadicsomok), nem panaszkodnak a "beamtete Lehrer", Németországban, Ausztriában, Svájcban, ahol azonban kormányhűnek kell lenni, TILOS kormányellenesen politizálni a diákokkal és sztrájkokat szervezni. ÖRVENDETES, h. Mo-n is EMELIK a fizetésüket és nem kell szégyenkezve mondaniuk, hogy tanitanak, de másodállásban is dolgoznak babysitterként, forditóként, kiszolgálóként stb. h. meg tudjanak élni. Cserében követelhetnek a diákok és szüleik minőségi oktatást jó eredménnyel a PISA-teszteknél és az egyetemi felvételi teszteknél (ahol ilyen van).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!