Mindent megváltoztathat az európai tanulmány: a balliberális bástya elismerte a magyar álláspontot

2024. október 25. 16:07

A Drogkutató Intézet szakértői szerint a marihuána jövőbeli megítélésében nagy szerepet játszhat az a tanulmány, amely elismeri, hogy a magas THC-tartalmú kannabisz sokkal nagyobb hatással bír az emberi DNS-re, mint a gyengébb változatok.

2024. október 25. 16:07
Haller József, Drogkutató Intézet

Nyitókép: MCC/Molnár Mihály

A marihuána jövőbeli megítélésében nagy szerepet játszhat az a tanulmány, amelyet az európai balliberális bástyaként is emlegetett King’s College London munkatársai publikáltak a napokban a Molecular Psychiatry tudományos szaklapban – írja a Drogkutató Intézet.

A szakemberek a publikációjukban rámutattak, hogy a magas THC-tartalmú kannabisz sokkal nagyobb hatással bír az emberi DNS-re, mint a gyengébb változatok.

„Itt jegyeznénk meg, nem ez az első tanulmány arról, hogy az emberi pszichére mennyire káros hatással van marihuána, ugyanis nemrég jelentettük meg az oldalunkon a Drogkutató Intézet igazgatójának, Prof. Dr. Haller Józsefnek a tavaly komoly ellenszélben megjelent, mégis nemzetközi szinten az év hivatalosan is legolvasottabb írását. Úgy néz ki tehát, hogy az idő múlásával az európai liberális kutatóintézetek is inkább a tudomány oldalára állnak” – tette hozzá Téglásy Kristóf stratégiai igazgató. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Treeoflife
2024. október 25. 17:16
Ezzel mindenfajta kutatás nélkül eddig is tisztában voltak a haladárok. A narkotikumok romboló hatása hosszú távon beláthatatlan, biztosan nem a mentális épülés irányába fog hatni. De nem az egészség megőrzése a cél, hanem a rombolása. Az hoz gazdasági hasznot az egészségügyi szolgáltatások révén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!