Szenzáció: magyar kutatót ismert el a világhírű tudományos folyóirat

2024. július 30. 21:48

A Volodimir Zelenszkij elméletét cáfoló Prof. Dr. Haller Józsefé lett 2023 legolvasottabb cikke az International Journal of Molecular Sciencesnél, a Drogkutató Intézet igazgatója a kannabinoidok okozta szorongásról írt.

2024. július 30. 21:48

Nyitókép: MCC/Molnár Mihály

Tavaly Prof. Dr. Haller József cikke lett a legolvasottabb az International Journal of Molecular Sciencesnél, a világ egyik legelismertebb akadémiai folyóiratának hivatalos oldalán, amely elsősorban a kémia, a molekuláris fizika és biológia kutatásaival foglalkozik. A Drogkutató Intézet igazgatója a kannabinoidok okozta szorongásról írt.

A Magyar Tudományos Akadémia doktorának szakterülete a magatartás neurobiológiája és a kriminálpszichológia. 

Ő volt az, aki tanulmányában rácáfolt Volodimir Zelenszkij elméletére, mert 156 releváns kutatás eredményét vizsgálva arra jutott, hogy a kannabisz hatása a depresszió enyhítését illetően nem váltja be a hozzáfűzött reményeket.

A szakértő a Mandinernek nyilatkozva korábban arra is felhívta a figyelmet, hogy a drogfogyasztás és a -liberalizáció melletti érvek szinte mindegyike hamis, sőt, szándékos csúsztatás, amelyek különböző érdekek mentén alakultak ki, és könnyen cáfolhatók.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ersa57
2024. július 31. 08:35
Jóska Barátom! Kár, hogy a tudományba belekeverik a politikát!!! Nem Zelenszkijt (a politikust) kell bírálni, hanem a háttérben dolgozó, ellentétes véleményt formáló kutatókkal kell ütköztetni saját kutatásod eredményeit. Ne engedd, hogy ilyen célra használják fel munkásságodat!!!
B_kanya
2024. július 30. 23:06
letsgobrandon-2orion8 2024. július 30. 22:46 "depressziót nem lehet gyógyítani kémiai úton .... az életkörülményekre nincs gyógyszer " Kezelni lehet, nem mindig az életkörülmények okozzák (lásd még "1st world problem")
orion8
2024. július 30. 22:33
Tehát ha jól értelmezem, depresszió enyhítését illetően nem váltja be a hozzáfűzött reményeket, ezért ne liberalizáljuk. A Prof. Dokit kérdezném, létezik olyan anyag ami gyógyítja a depressziót mellékhatások nélkül? Egyébként az hogy megjelent egy cikk a több tízezerből, abban mi az elismerés?
2024. július 30. 22:19 Szerkesztve
Írhatna az alkohol és nikotin negatív hatásairól és hogy az ezek melletti érvek szinte mindegyike hamis, sőt, szándékos csúsztatás, amelyek különböző érdekek mentén alakultak ki, és könnyen cáfolhatók. Ja és az hogy egy cikk a legolvasottabb, semmit nem jelent csak annyit sokszor ráklikkeltek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!