Milyen időnk lesz a hétvégén?

2024. október 12. 08:25

A HungaroMet közölte friss időjárás-előrejelzését a szombati napról, valamint az is kiderült, milyen időjárás várható a hétvégén Magyarországon.

2024. október 12. 08:25
null

Nyitókép: Pixabay

Ma már nyugodt, mondhatni, hamisítatlan őszi időben lesz részünk – írja szombat reggeli időjárás-előrejelzésében a HungaroMet.

A hajnali, reggeli órákra kialakult köd, rétegfelhőzet fokozatosan feloszlik, és délutánra az ország döntő részén naposra fordul az idő, miközben nyugat felől fátyolfelhők sodródhatnak Magyarország fölé.

Az időjáráselőrejelzésből kiderül az is, legfeljebb a kezdetben köddel, rétegfelhőzettel borított tájakon fordulhat elő jelentéktelen szitálás.

Gyenge vagy mérsékelt légmozgás mellett 15 és 19 fok között tetőzik szombat délután a hőmérséklet.

Vasárnap újabb hidegfront éri el térségünket, amely át is vonul fölöttünk. Ez a hidegfront csupán átmeneti szélerősödést, átmeneti felhőzetnövekedést eredményezhet, kisebb eső, záporeső kevés helyen fordulhat elő csupán.

A HungaroMet korábban arról is tájékoztatott, hogy a napokkal ezelőtt még hurrikánként ténykedő Kirk mérsékeltövi ciklonná szelídült.

A front vonulását sokfelé kísérte eső, zápor, több kiterjedt csapadékrendszer is átvonult az ország fölött. Kiadós mennyiségű, 10 mm-t meghaladó csapadék inkább csak a Dunántúlon fordult elő nagyobb területen.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Galsó Atya
2024. október 12. 09:53
Nyáron nyaralunk, télen telelünk.
Obsitos Technikus
2024. október 12. 08:51
Mindenképpen lesz időjárás, ez biztos.
5m007h 0p3ra70r
2024. október 12. 08:39
"Milyen időnk lesz a hétvégén?" Nekem egy kicsit jobb, mint másoknak.
sexykitty-5000109
2024. október 12. 08:27
🍓 ️ ­­É­r­t­­­é­­k­­e­­­l­­­d­ ­a­ ­­s­­z­e­­x­i­­­ ­­­p­­­u­­n­­c­­­i­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!