Ilyen korábban még nem volt: Magyarország felé közeleg a Kirk hurrikán

2024. október 08. 22:04

Több megyére is figyelmeztetést ad ki a metermeteorológiai szolgálat.

2024. október 08. 22:04
null

Nyitókép: m.met.hu

Európa felé közeledik a Kirk nevű vihar, amely kedd hajnalra már ex-hurrikán besorolást kapott. A Kirk várhatóan szerda délelőtt éri el a kontinens partjait, de nemcsak a nyugati régiók, hanem egész Európa időjárására hatással lesz – olvasható a Portfólión

A meteorológiai szolgálat kiemelte, hogy októberben még sosem fordult elő, hogy egyszerre három aktív hurrikánt észleltek volna.

A HungaroMet legújabb előrejelzése szerint szerdán több megyére is figyelmeztetést adnak ki zivatarok miatt. Jelenleg a Kirk még az Atlanti-óceán felett mozog, és a HungaroMet jelentése szerint várhatóan szerda délelőtt éri el Európa partjait.

A vihar által okozott legerősebb széllökések az előrejelzések alapján 100, egy-egy helyen 130 km/h környékén alakulhatnak.

„Az ex-hurrikán nemcsak a nyugati partvidék, hanem egész Európa időjárására is hatással lesz, hiszen hozzánk hullámzó frontja csütörtökön érkezik meg. A front előterében pedig - a jelenlegi kilátások szerint az északnyugati területeken - viharossá fokozódik a délies szél és bőven a sokéves átlag fölé emelkedik a hőmérséklet” – írta a meteorológiai szolgálat.

Fotó: HungaroMet

 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000106
2024. október 09. 00:19
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­­é­­k­­­e­­­l­­d­­­ ­­­a­­ ­­s­­­z­e­x­­­i­­­ ­p­­­u­n­­c­­i­­­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Házam Hazája
2024. október 09. 00:18
MENEKÜLJÜNK! BIDEN MÁR FLORIDÁT IS KIÜRÍTI! „élet-halál kérdése” az evakuálás, mielőtt a négyes kategóriájú Milton hurrikán elérné az államot, és közölte, hogy ez lesz az évszázad egyik legsúlyosabb vihara Floridában." Mártha Imre IS ELADOTT MINDEN FLORIDAI ÉRDEKELTSÉGÉT ÉS NÓGRÁD MEGYÉBEN VESZ HÁZAKAT, TELEKET, HAGYATÉKOT ÉS KAKUKKOS ÓRÁT!
anegy_
2024. október 09. 00:13
Reménykedjünk a Kárpát medence védelmező "ölelésében".
Same
2024. október 08. 23:36
Ágyúzzuk az eget! Hátha a románok felé fordul… Mert megérdemlik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!