Mérő Verának: Önnek a szivárványkoalícióról is a homofóbia jut eszébe? És ez tényleg elég indok arra, hogy TAHÓNAK nevezzen egy nőt?!

2024. október 20. 05:31

A jogvédő-aktivista-író-bántalmazás-szakértő (!) olyan posztot gyártott, ami alkalmas helyszínt kínál arra, hogy Szentkirályi Alexandrát online bántalmazza a feldühödött digitális csőcselék.

2024. október 20. 05:31
null
Nagy Ervin
Nagy Ervin

Nyitókép: Mérő Vera Facebook-oldala

Ezt azért sosem gondoltam volna! Ugyan sokan jelezték, hogy az úgynevezett influenszereknek, illetve a celebeknek egyre nagyobb a politikai befolyása – és élnek is vele –, így oda kell figyelnünk, de hogy egy Mérő Vera szintű jogvédő-aktivista-szakértő-író is ennyire nyíltan belépjen az aktuálpolitikai csatákba, és hergelje a közvéleményt, azt azért álmomban sem hittem volna.

De eljött ennek is az ideje! Megértük ezt is.

Történt ugyanis, hogy Vitézy Dávid Facebook-posztjához hozzászólt Szentkirályi Alexandra. Csak a szokásos vita: ki, kivel fog össze, valamint lesz-e Karácsonynak többsége a közgyűlésben. (Tudom: sokan már unják, pedig döntő kérdések ezek!)

Ezt is ajánljuk a témában

A Fidesz budapesti elnöke régóta mondogatja, hogy SZIVÁRVÁNYKOALÍCIÓ (ennek a szónak még lesz szerepe!) van kialakulóban

– azaz Magyar Péter a Kutyapárttal és az LMP-vel adná meg a többséget az újraválasztott főpolgármesternek. Ezt természetesen a Fidesz – mint a legerősebb ellenzéki frakció – kifogásolja.

Szentkirályi Alexandra hónapok óta támadja Vitézy Dávidot azért, mert közeledik Karácsony Gergelyhez és LIMONÁDÉ mellett tárgyal Magyar Péterrel az összefogásról (a limonádénak szintén lesz később jelentősége).

A Fidesz frakcióvezetője most úgy gondolja, hogy mikor visszalépett az LMP-jelölt javára, akkor azt a változás érdekében tette, így az ő szavazói, akik végül az ő kérésére leadták voksukat Vitézyre, azt szintén a változás szándékával tették. Nem pedig azért, hogy az LMP támogassa valamilyen formában az újrázó főpolgármestert.

Tehát Szentkirályi Alexandra úgy érzi, hogy Vitézy elárulja a szavazókat.

Logikus és érthető érvelés. Lehet vitatni is! Ám, ha mégsem lenne az, akkor is szíve joga politikai véleményt nyilvánítani – aztán majd legfeljebb az ellenfelei vitatják, a szavazók pedig eldöntik, hogy hisznek-e neki. 

Ez a demokrácia lényege – azt hiszem, ebben egyetértünk, kedves szakértő asszony!

Nos, erre a hozzászólásra kapta fel a fejét az a Mérő Vera, aki ugyan jogvédő aktivistának nevezi magát, ám legutóbb, egy a Motherless-ügyről készült interjújában azzal hárított el egy kérdést, hogy „nem vagyok jogász”…

De hagyjuk az ilyen apróságokat az apróságoknak! Ne akadjunk fel ilyen komolytalan dolgokon. Nem is ezért kaptam én fel a fejemet Mérő Vera posztján!

Kapcsolódó vélemény

undefined

Mérő Vera

Facebook

Idézőjel

Ezt mindenkinek látnia kellene.

Hanem inkább azon, amit Mérő Vera Szentkirályi Alexandra posztjáról írt.

Szerintem az színtiszta TAHÓSÁG volt. (A tahó kifejezésnek is lesz még szerepe!) Ön így fogalmaz: „Szentkirályi Alexandra a mestere, Tarlós Homofób István méltó tanítványa, de Lázár »Lézer« Jánosnak is kiváló fegyverhordozója lehet még. Gratulálok, Alexandra, igazi tahó vagy.”

Szerintem ön nem tahó, kedves Mérő Vera, hanem TAHÓSÁG az, amit tesz! Mert ön egy nőt nevez minden ok nélkül homofóbnak és tahónak!

Először is. A Fidesz budapesti elnöke azt írja Vitézynek, hogy „a helyzet mégiscsak az, hogy te limonádézol a szivárványfiúkkal, nem én. Közben Budapest még a Ti kétharmados többségetekkel is működésképtelen.

Erre érkezik meg a jogvédő-aktivista-író-bántalmazásiszakértő, és azt állítja, hogy Szentkirályi Alexandra homofób és TAHÓ.

És ezen a ponton hívnám fel egy fontos dologra kedves Vera figyelmét!

Ön nem azt jellemzi tahóságnak, amit ön szerint Szentkirályi mond vagy tesz, hanem ön egy NŐT nevez TAHÓNAK! Ez azért elég súlyos bántalmazás, nem? Bár ön a szakértője ennek a területnek.

Namármost! Mikor az elemzők SZIVÁRVÁNYKOALÍCIÓNAK nevezték a 2022-es választásokra létrejött ellenzéki összefogást, akkor ők is homofóbok és TAHÓK voltak?

Na ne vicceljünk már! Amikor a német politikában „jelzőlámpa koalíciónak” nevezi a regnáló hatalmat egy újságíró, akkor ő ezekután micsoda?

Rendőrfóbiás tahó?

(Nem mellékesen a szivárvány nem a melegek jelképe – csak ellopták! A szivárvány egy keresztény jelkép, tessék csak felütni a Bibliát és megfejteni a jelentését!)

A szivárványkoalíció nem más, mint a mindenféle színű pártokból összeállt elvtelen politikai szövetség. Mindez aktuálisan azt jelenti, hogy a fővárosban, egy esetlegesen létrejövő szivárványkoalíció célja az lenne, hogy a közgyűlési többséget biztosítsa a főpolgármester mögött, aki a választók egyértelmű döntése alapján került kisebbségbe.

De visszatérve az eredeti problémához, elfogadom, hogy mindenkinek más jut eszébe a szivárvány jelképről. Ám ezért nem szokásom a másként gondolkodókat TAHÓNAK nevezni… 

ez olyan igazi Mérő Vera-szerű módszer: ne a tartalmat, hanem a személyt támadd meg!

Nos, kedves jogvédő-aktivista-bántalmazás-szakértő-mittudoménmicsoda: sose magyarázzon bele olyan dolgokat a politikába, amelyek ennyire alantas módon sértenek meg egy embert! Különösképpen egy nőt!

Leginkább ne nevezzen saját agymenése miatt TAHÓNAK egy NŐT!

Hisz, kedves szakértő asszony, ön is tisztában van a szavak jelentésével – csak éppen politikai szándéktól vezérelve kiforgatja azokat. Ön is tudja, hogy mire gondolt valójában a fideszes politikus.

Szivárványfiúk: Karácsony, Magyar Péter, Vitézy Dávid és Kovács Gergely, akik Magyar Péter teraszán, limonádézás közben, együtt kötötték meg a szivárványkoalíció paktumát, amivel Vitézy még a saját szavazóit is elárulta.

Ja, és mielőtt elfelejtem: Lázár János nevén viccelődni – mert Mérő Vera ezt is megteszi rövid posztjában – elég nagy TAHÓ tett. (Nem ön tahó, hanem amit tesz, az a tahóság!) Már az óvodásoknak is megtanítjuk, hogy nevekkel nem csúfolódunk…

Aki mindezt lényegtelen vitának tartja, az olvassa csak el a hozzászólásokat Mérő Vera posztja alatt! Azzal, hogy egy ismert ember minden alap nélkül homofóbnak és tahónak nevez egy nőt, olyan lavinát indít el, ami felér a célpont bántalmazásával. 

Ami ellen közösen kellene harcolnunk, igaz, kedves szakértő-aktivista-író asszony?

Arra az apróságra pedig csak a rend kedvéért hívnám fel Mérő Vera figyelmét, hogy az eredeti posztban épp hogy Vitézy ábrázolt homoszexuális szóképpel családapákat egy elképzelt szituációban – a „bromance” jelzővel, illetve egy olyan találkozót, ami csak Vitézy fejében létezik. Szóval, talán legfeljebb ezt kérhetné számon, kedves aktivista asszony.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 205 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mindent vissza
2024. október 21. 02:40
Ezzel a hisztérika feminácival nem az a legfőbb probléma, hogy tehetségtelen, rosszindulatú, irigy minden normális nőre, ostoba, baszatlan, szarul ír, gyűlölködő, az apja nevéből él stb. hanem, hogy meg van róla győződve, hogy ő gyönyörű!
Titi
2024. október 20. 19:05
Milyen érdekes, 2022-ben ennek a némbernek az apja - Mérő László -, egy borsodi községben volt szavazatszámláló. Akkor a sok ballibsi "elitet" szétszórták az országban, hogy figyeljenek, mint a vadászkutya. Egyedül Mérő mondta el őszintén a véleményét a vidékiekről. Arra számított, amit mondtak neki a belpesti észlények. Hazatérve elmondta, hogy meg volt döbbenve, mert nem azt tapasztalta, hogy fogatlan, kommunikációra képtelen, földbuta emberekkel volt együtt, hanem kedvesen fogadták, segítőkészek voltak, és senki nem volt primitív, elmaradott, mint ahogy várta. Azt mondta:" Rá kellett jönnöm, hogy nem a vidékiek agya van átmosva Fidesz propagandával, hanem az én agyam van átmosva budapesti propagandával". Szóval, így tahózzatok, bunkózzatok bennünket, megint mehettek a levesbe, az új messiásotokkal együtt!
Nimril
2024. október 20. 18:35
Mérő egy geci. Ennyi. Nem tényező, csak ő annak hiszi magát.
kir2vik
2024. október 20. 17:21
Már miért lenne Alexandra alkalmatlan? Tarlós alpolgármestere volt, akárcsak a tengeri lovas vöröske. Majd a kormány szóvivője. A fővárosi dolgokban pontosan úgy benne van, mint a kormányéban. Ennél több ki lehetne? Szerintem pl. Fürjes Balázs jó lett volna, de ő elment másfele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!