Meghozta első döntését a kutyapárti többség a Hegyvidéken, a Fidesznek lett igaza a párttal kapcsolatban – mutatott rá párt politikusa

2024. október 27. 13:41

Halmozódnak a botrányok a budai kerületben.

2024. október 27. 13:41
null

Nyitókép: Képernyőfotó/YouTube

A XII. kerület kutyapárti többséggel működő képviselő-testülete csütörtökön úgy döntött, hogy megvonja a helyben működő egyházak, egyházi szervezetek és cserkészcsapatok támogatását segítő önálló pályázati lehetőséget. A Kovács Gergely (MKKP) vezette önkormányzatnak ez volt az egyik első érdemi döntése, ami jelzi, mennyire fontos volt számukra, hogy elvegyék ezt a támogatási formát az egyházi közösségektől – számol be minderről a Magyar Nemzet.

Számunkra nem elfogadható, hogy az egyházi közösségek támogatására ne legyen önálló pályázat a Hegyvidéken” – nyilatkozta a lapnak Fonti Krisztina, a hegyvidéki képviselő-testület Fidesz–KDNP-frakciójának vezetője, aki korábban alpolgármesterként ezt a területet is felügyelte. 

A XII. kerületben 25 ezer ember vallotta magát vallásosnak a legutóbbi népszámlálás során

Ezek a legnagyobb hegyvidéki közösségek, amelyek nem hasonlíthatók más civil szervezetekhez, közösségekhez” – emelte ki a helyi Fidesz–KDNP frakcióvezetője. Fonti Krisztina emlékeztetett arra, hogy a választási kampányban a Fidesz–KDNP már előre felhívta a figyelmet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt értékrendje, programja jelentette veszélyre.

Ezt is ajánljuk a témában

Sajnos beigazolódott, hogy jogosan aggódtunk. Kovács Gergely a kampányban a szokásos cinikus gúnnyal hárította el, hogy színt valljon, nyilván nem állt érdekében elriasztani a hívő választókat, ezért nem volt őszinte velük. 

A választás után néhány nappal azonban már nyíltan beszélt arról, hogy átalakítja a civil szervezetek támogatását azzal az indokkal, hogy eddig az összeg felét egyházi szervezetek kapták, és ezen ő változtatni akar. 

Most meg is tette” – mondta Fonti Krisztina, hozzátéve: mindent elkövet azért, hogy a hegyvidéki egyházi közösségek újra támogatáshoz juthassanak.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csendbiztos-2
2024. október 27. 17:14
Lajoss,kunfua,stb.a kommentjetekről fénylik a buta,hozzánemértő,egyszerű gyűlölet!
Banned310
2024. október 27. 17:13
Megint hazudnak a szennylapok. Mi az igazság: A civil szervezetekre fordithato tamogatas felet eddig az egyhazak kaptak megszokasbol. Most majd fel kell mutatni valami programot, hogy mire szeretnek kolteni a tamogatast, mint minden mas szervezetnek.
csendbiztos-2
2024. október 27. 17:11
Születésemtől 37 évig a 12-ik kerületben laktam.Jelenleg egy vidéki faluban élek,de havonta egyszer-kétszer felmegyek Bpestre és az említett kerületben lévő lakásomban szállok meg.Ez a Hegyvidék már nem az ami volt.A szockóban nagyrêszt itt maradt régi értelmiségi,polgári,vallásos családok éltek mint az én családom is. Most újgazdag,késsel,villával enni megtanult nagy teljesítmênyű aotókkal járó elvtelen (a pénz az úr)figurák uralják a kerületet.Elkeserítő!
Bodzay
2024. október 27. 17:10
A XII. kerület lakosságcseréje ismert szociológiai jelenség, de így is meghökkentő, hogy egy ilyen társadalmi karaktert választók közéleti feladatkörbe juttattak. Mit vártak a választók? Rejtély.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!