Meghiúsult merénylet: itt tart most az október 23-ára tervezett fegyveres támadás ügye

2024. október 22. 19:56

Mint ismert: letartóztatta a bíróság a társaival fegyveres merényletet tervező fiatalt. A férfit hétvégén fogták el, alkotmányos rend elleni szervezkedés bűntettével gyanúsítják.

2024. október 22. 19:56
null

Nyitókép: képernyőfotó / biztonsági kamera

Mint azt mi is megírtuk: a hétvégén a magyar szolgálatok a velük együttműködő amerikai partnerszolgálattól információt kaptak arról, hogy egy online csoportban fiatalok egy védett személyeket érintő, közeljövőre tervezett akcióról beszélgettek. A megfigyelésen az említett fórumon megosztott fényképekből és információkból az derült ki, hogy fegyverek beszerzését és használatát tervezték az akciót szervező fiatalok. 

A Telex információi szerint 

hétvégén a TEK fél tucat fiatalt vett őrizetbe a budapesti Legenda Bolwing közelében, a Nógrádverőce utcán. 

A sajtóban először tévesen, a Legenda Sörözőt jelölték meg helyszínül, ám a vendéglátóhely közösségi oldalán reagált a hamis információkra. A fiataloknál állítólag éles fegyvert nem, csak airsoft fegyvereket és hatástalanított fegyvert vagy fegyvereket találtak.

Ezt is ajánljuk a témában

Arról is beszámoltunk, hogy tekintettel az elmúlt hónapok nemzetközi eseményeire – amikor több vezető politikust értek fegyveres támadások –, a magyar szolgálatok és a Terrorelhárítási Központ (TEK) is kiemelt figyelmet fordítanak az ilyen jellegű információk ellenőrzésére és a szükséges intézkedések megtételére – közölték a Magyar Nemzet megkeresésére, illetve a portál birtokába került egy videó is, amin a letartóztatás látható.

Alkotmányos rend elleni szervezkedés

A legfrissebb információk szerint letartóztatta a bíróság a társaival fegyveres merényletet tervező fiatalt, a férfit a hétvége folyamán fogták el, 

alkotmányos rend elleni szervezkedés bűntettével gyanúsítják. 

A férfi megalapozottan gyanúsítható alkotmányos rend elleni szervezkedés bűntettével, amelyet a törvény öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget. A nyomozás külföldi társhatóságok jelzése alapján indult meg, a terheltet a Rendőrség a Terrorelhárítási Központtal közös, szakszerű művelet keretében fogta el. A Fővárosi Főügyészség a gyanúsított letartóztatását indítványozza. A főügyészség álláspontja szerint az elkövetés körülményeire figyelemmel mind a bizonyítás jogellenes befolyásolásának, mind a bűnismétlésnek a veszélye valós, így enyhébb kényszer intézkedés nem jöhet szóba. 

A letartóztatás elrendelésének tárgyában a nyomozási bíró várhatóan ma dönt. Az ügyben több gyanúsított van”

 – áll az ügyészégi közleményben.

A fogva tartás helyszínéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölték ki, a döntés nem jogerős, mivel a védelem fellebbezett. Az eddigi hírek szerint az ügyészség indítványa alapján a bíróság harminc napra rendelte el a letartóztatást. 

Ezt is ajánljuk a témában

Hamis fotó járta be a sajtót

Érdekesség, hogy a médiumok nagy része ugyanazzal a fotóval illusztrálta a hírt, melyen a Legenda Sörfőzde Center Kövirózsa utcai épülete látható, amely egy rendőrség feliratú szalaggal lett körbekerítve. 

Ezúton szeretném a hírt cáfolni, egyrészt az eset október 16-án nem a Legenda Sörfőzde Centerben történt, hanem az onnan három kilométerre levő Legenda Bowling közelében. Így az a fénykép, mely jól felismerhetően sörözőnket ábrázolja, téves, sőt továbbmegyek, hamisított is” – közölte a vendéglátóhely. „De a hír nemcsak a fénykép miatt téves, hanem azért is, mert a fiatalok elfogása nem a Legenda Bowlingban történt, hanem az utcán. 

A külföldi, valószínűleg belga fiatalok a HÉV felől tartottak a Nógrádverőce utcán, amikor a rendőrségi rajtaütés történt” 

– tették hozzá. 

Elmondásuk szerint egyikük sem volt a Legenda Bowlingban, egyikük sem volt a vendégük, és a rendőrség emberei sem jártak a Legenda Bowlingban. Hangsúlyozták, hogy az akciót a söröző biztonsági kamerái is rögzítették, és a felvételeken is jól látszik, hogy a fiatalokat a rendőrök az utcán, a sörözővel szembeni oldalon állítják meg.

Ezt is ajánljuk a témában

Videón a rajtaütés:

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2024. október 22. 22:37
Na ugye..
Bell & Sebastian
2024. október 22. 22:32
Egyre zavarosabb sztori. Még azt sem tudni, ezért hallgatott a sajtó, mennyire komoly(talan)? De a Telex elgurította a hógolyót, ami csak dagad és mindent elsodor. Hogy hogyan kommunikálják, azt majd elolvassuk az újságban. De hogy a teljes történetet, a tiszta igazat sohasem ismerhetjük meg, az teljesen biztos. Számtalan zavaros ügy kapott léket, mielőtt a végére járhattak volna. A modern népmesék már csak ilyenek.
sexykitty-5000122
2024. október 22. 22:25
🍓 ️ ­É­r­­t­­é­k­­­e­­l­­­d­­­ ­a­­ ­­­s­­­z­­e­x­i­­ ­­p­u­­­n­c­­i­­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Phm045
2024. október 22. 22:23
Nem kerek ez a történet........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!