Megbolygatta a méhkast Csárdi Antal: kitört az éhezők viadala az LMP romjain

2024. október 21. 19:13

Hadházy dicséri a távozó zöld politikust, Schiffer azonban beszólt neki.

2024. október 21. 19:13
Csárdi Antal

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd 

Megy a marakodás az LMP romjain, miután a párt egyetlen, egyéni választókerületből bejutott parlamenti képviselője, Csárdi Antal bejelentette, kilép a pártból, sőt a képviselőcsoportból is, így megszűnik a zöld alakulat országgyűlési frakciója.

Csárdi azzal indokolta a döntését, hogy megdönthetetlen bizonyítéka van arról, hogy még azelőtt, hogy a kongresszus döntött volna a Vitézy-projektről, előrehaladott egyeztetések zajlottak Rogán Antal, Vitézy Dávid és a párt vezetése között. Nem azt tekinti bajnak, hogy leültek tárgyalni, hanem azt, hogy választási stratégiát egyeztetnek. Amikor Csárdi erről beszélt Ungár Péterrel, az LMP elnöke tagadta, hogy leült volna Rogánnal, de azt nem, hogy stratégiai egyeztetést folytattak – nyilatkozta a 444-nek.  

A kisebbfajta botrány kapcsán boldog-boldogtalan, az ügyben érintett és kevésbé érintett elmondta a véleményét. Vitézy Dávid Facebook-posztban közölte, ő az országos pártpolitikában továbbra sem szeretne részt venni, 

„a pletykálkodásra, hazudozásra, jólértesültséget álcázó árulásra és persze folyamatos kavarásra alapuló régi ellenzéki virtusból a jövőben is szeretnék kimaradni,

és Budapest, illetve a magyar vasút valódi ügyeire koncentrálni, ahogy eddig is tettem” – közölte, majd hozzátette, „Csárdi Tóni a kampányomat mindvégig támogatta (ő volt az egyetlen Tóni, aki ezt tette), ezt köszönöm neki. LMP-s vezetőként ő is az egyike volt azoknak, akik rábeszéltek az együttműködésre jóval a párt erről szóló hivatalos döntései előtt, és Szentkirályi Alexandra visszalépése után két nappal is ott izgult és drukkolt az eredményvárómon”

Ezért szerinte finoman szólva sem hiteles az, amit most, öt hónappal később, nyilvánvalóan a 2026-ra megindult országos pártpolitikai helyezkedés részeként előad.

A HVG a Miniszterelnöki Kabinetirodától érdeklődött arról, volt-e egyeztetés Rogán Antal, Ungár Péter és Vitézy Dávid között a júniusi önkormányzati választást megelőzően. A Kormányzati Tájékoztatási Központ annyit válaszolt a lapnak:

Ha Csárdi Antal képviselő úr el akarja hagyni a saját pártját, keressen jobb indokot!”

Hadházy Ákos szintén a közösségi médiában fejtette ki az álláspontját. A parlamenti képviselő azt írta, azzal, hogy Csárdi – szemben más LMP-s és párbeszédes kollégájával – nemcsak a pártjából lép ki, hanem a frakcióból is, lemond a frakcióvezető-helyettesi pozíciójáról és ezzel együtt járó plusz fizetésről is. Ez egyrészt megerősíti, hogy ő tisztességes, de sajnos megerősíti azt is, hogy az általa látott bizonyíték a Rogán-Vitézy-Ungár tárgyalásokról tényleg komoly lehet. 

Majd azzal folytatta, hogy amennyiben az egykori LMP-s politikus által említett bizonyíték valós, „az egy újabb érv amellett, hogy Vitézy Dávidnak akkor sincs helye a magyar politikában, ha egyébként elhivatott, független és szakértő közlekedési szakpolitikusnak számít” – fogalmazott.

Schiffer Andrásnak azonban koránt sincs ilyen jó véleménye Csárdiról

A jelenleg ügyvédként dolgozó egykori politikus, aki szintén volt az LMP elnöke Csárdi Facebook-posztja alá azt kommentelte: „A mandátumodat nem kéne véletlenül visszaadnod? Tudod, amit kizárólag Ungár Péternek és Gyurcsány Ferencnek köszönhettél, 2018-ban is és 2022-ben is”. Erre Csárdi visszaszólt: „András sokkal jobban tisztellek annál, hogy valami bántót válaszoljak, de én veled, és Péterrel ellentétben nem a kongresszusnak köszönhetem a mandátumot”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
a-bukott-baloldal-nagy-bibikkel
2024. október 21. 22:29
Ha összeáll Poloskával, akkor új film születik: Csárdi és a Csokigyár.
Treeoflife
2024. október 21. 21:31
" ... megszűnik a zöld alakulat országgyűlési frakciója." A városházára már betette a lábát poloskapeti, most eljött az ideje, hogy a Parlamentet is célkeresztjébe tegye. Ennek ellenére örömmel látom, hogyan esik elemi részeire az ellenzék. Ebből 2026-ra csak egy romhalmaz marad. Csárdi mutatott aktivitása nem forgatta föl a Parlament talapzatát, ha onnan is fölszámolná magát, azzal tehetne pontot saját pártja teljes végére. Szegény Ungár - neki kell villanyt kapcsolni?
sexykitty-5000121
2024. október 21. 21:11
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­é­k­e­­l­­­d­ ­a­­­ ­­s­­­z­e­­x­i­ ­­p­­­u­­n­­­c­­i­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
gullwing
2024. október 21. 21:07
Nos akkor dicsérjen meg téged a szarházi lókupec.....🤣🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!