Lakhatási válság – újabb be nem teljesített ígerétével szembesítette Karácsonyt Szentkirályi (VIDEÓ)

2024. október 16. 16:13

Miközben kevés a kollégiumi férőhely, a Budaörsi úti több száz férőhelyes kollégium évek óta üresen áll – hívta fel a figyelmet a Fidesz fővárosi frakcióvezetője.

2024. október 16. 16:13

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője sajtótájékoztatót tartott a budapesti ingatlan- és albérletárakról a Budaörsi út és a Koszorúslány utca kereszteződésében található volt kollégiumi épület előtt október 16-án, szerdán.

A frakcióvezető ismét kijelentette, 

Budapesten lakhatási válság van.

„Nagyon elszabadultak az ingatlanárak, legyen szó akár lakásvásárlásról, akár albérletről. Egy év alatt az új építésű ingatlanok eladási ára mintegy 14 százalékkal drágult a fővárosban. De egy másik beszédes adat, hogy Budapesten egy 20-30 éves fiatal a lakbérre kell, hogy elköltse a nettó bérének 40-60 százalékát” – sorolta a példákat Szentkirályi. 

Elhangzott, hogy korábban Karácsony Gergely is beszélt arról, hogy Budapesten a főpolgármester felelőssége, hogy kezdjen valamit a lakhatás kérdésével. „Ennek ellenére az elmúlt években nem tett ennek érdekében semmit. Nem tett semmit azért, hogy mérsékelje a családok, a fiatalok vagy éppen az idősek terheit, amikor épp a lakhatásról beszélünk”.

Tehát felelőssége van azért, hogy a főpolgármestersége alatt ennyire elszálltak az ingatlanárak”

– szögezte le a Fidesz fővárosi frakcióvezetője.

Karácsony Gergely e téren se tett semmit

„A Fővárosi Önkormányzatnak cselekednie kell, ezt még a főpolgármester is elismerte. Öt éve azt ígérte, hogy letöri az albérletárak növekedését és megszünteti a lakhatási válságot, de nem tett semmit. Felelőssége van azért, hogy az ő ideje alatt elszálltak az ingatlanárak. Sok mindent ígért, de se önkormányzati bérlakások, se kollégiumi férőhelyek nem létesültek. Amikor viszont a kormány bejelentette, hogy lépéseket tervez fővárosi lakási válság enyhítésére, a főpolgármester elkezdett kapkodni” – mondta Szentkirályi Alexandra.

A másra mutogatás jól megy, de amikor el kéne végezni a munkát, az már nem”

 – fűzte hozzá.

A Fidesz frakció a kormányhoz és a nemzetgazdasági miniszterhez fordul

Miközben kevés a kollégiumi férőhely Budapesten, a Budaörsi úti több száz férőhelyes kollégium évek óta üresen áll, a fővárosi önkormányzat árulja a területet. A kormány viszont eddig is fejlesztette a fővárosi kollégiumokat – mondta Szentkirályi Alexandra.

Hozzátette, hogy a témában egyeztetést kezdeményez a kormánnyal és a fővárosi Fidesz frakció javaslataival Nagy Márton miniszterhez fordul, mert egyértelmű, hogy a főváros alkalmatlan a Budapesten kialakult lakhatási válság kezelésére és kormányzati beavatkozásra van szükség a lakhatási válság enyhítésére.

A sajtótájékoztatót teljes terjedelmében alább tekintheti meg:

(MTI)

Kapcsolódó vélemény

undefined

Szentkirályi Alexandra

Facebook

Idézőjel

A főpolgármester öt éve programjában bérlakásépítést, kollégiumépítések támogatását ígérte és egy sor más kamu terve is volt.

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SimplyRed
2024. október 16. 17:58
Kishölgynek nem szóltak, hogy véget ért a kampány?
chief Bromden
2024. október 16. 17:33
Hogy lehet rábukkanni a rikkancs nem teljesített ígéreteire? Találomra.
kislaci-2
2024. október 16. 17:27
gyere szandi televerema seged
nemugatolmerkapol
2024. október 16. 16:59
Ki érdekel Budapest? Ez is csak egy város a többi város mellett. Csak arányaiban több az igénytelen, begyepesedett, beszűkült látású panel- és plázazombi. A munkaerőt még mindig az általuk lenézett vidéki Magyarország adja, akiknek kell az albérlet, a munkás szálló, miközben Borsodban, Szabolcsban ott áll a házuk, az életük. Tulajdonképpen Magyarország eddig nem csinált mást, mint eltartotta az élősködő Budapestet, ahol a pesti ki van szolgálva, mindent ingyen kap. A legtöbb lakás, ahol a pesti proli lakik, még mindig Kádár-kori, amit a pesti proli egy 27 forintos illetékbélyegért kapott, miközben a vidéki Magyarországon kőkemény munkával kellett építkezni. Budapestet szisztematikusan le kell építeni, mert túl nagy és túl drága. Ez hívják decentralizációnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!