Komjáthi alaposan kiosztotta az ellenzéket és közölte, az MSZP be fog jutni a következő parlamentbe

2024. október 22. 08:16

A szocialisták frissen megválasztott elnöke azt mondta, ő az elmúlt hetekben nem influenszerkedett, nem főzött, nem könyvet írt, nem más nadrágjának a feszességével foglalkozott.

2024. október 22. 08:16

Nyitókép: képernyőfelvétel

Az MSZP volt az egyetlen párt, amely valóban komolyan vette azt, hogy kormányváltást akar, és ennek érdekében hajlandó összefogni minden ellenzéki párttal, leszámítva azokat, amelyek vállalhatatlanok. A szocialisták rendre megpróbálták az összefogást, de a többiek rendre lesöpörték az asztalról – mondta el Komjáthi Imre, az MSZP-t a hétvégétől immár egyedül vezető elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Ezt is ajánljuk a témában

A riporter arra a felvetésére, hogy eszerint a többi ellenzéki párt nem akart kormányváltást, a politikus kijelentette, nem tudja, mi az ő céljuk, de ha valóban komolyan gondolták volna, akkor félreteszik az ellenségeskedést, nem egymás legyalulásával, megszüntetésével foglalkoznak.

Eltűntünk ebben az összefogáskakofóniában, és nem tudtuk eljuttatni a választóinkhoz a valódi üzeneteinket,

azt, hogy kik vagyunk, mit képviselünk, mit akarunk értük tenni” – fogalmazott.

Komjáthi közölte, két dolguk van: fel kell mérniük a pártszervezetek valós állapotát, ezeket meg kell erősíteniük, illetve meg kell találniuk a 2026-os parlamenti választásra a 106 jelöltet, mellesleg bejelentette, ő a kazincbarcikai központú Borsod vármegyei választókerületben fog elindulni. S a választás előtt nem sokkal fogják eldönteni, lesz-e összefogás, ha igen, kikkel és milyen formában.

Ezt is ajánljuk a témában

A műsorvezető emlékeztette a politikust, ő már volt társelnök, akkor is azt ígérte, hogy megújul a párt, de az eredménye nem látszik, akkor most mitől lesz más a helyzet, miért biztos abban, hogy másfél év múlva bekerülnek a parlamentbe – kérdezte. Komjáthi erre kijelentette, mást fognak csinálni, arra fognak fókuszálni, hogy eljussanak a szavazóikhoz. Nemcsak az aktivistáikon keresztül, hanem 29 MSZP-tag polgármesterükön, valamint 178 önkormányzati képviselőjükön keresztül.

Azt elismerte, hogy a Tisza Párt nagyon sok szavazójukat elvitte a már korábban említett okok miatt. Ha azt látják a választók – érvelt –, hogy eszük ágában sincs összefogniuk az ellenzéki pártoknak, s

nem azzal foglalkoznak, hogyan váltsák le Orbán Viktor kormányát, hogyan zavarják el a Fideszt,

akkor természetes, hogy elvesztik a hitüket. S ha ilyenkor jön egy ember, Magyar Péter, aki azt ígéri, hogy komolyan gondolja, hogy összegyűjti az ellenzéki szavazókat, akkor őt fogják támogatni.

Az MSZP annyiban jelent alternatívát a Tisza Párthoz képest, hogy a szocialisták hitelesek, bizonyítottan a baloldal hangját képviselik, és bár szétszórva, de rengeteg olyan beállítottságú választó van, akik keresik a helyüket, ők pedig nem akarnak a Tisza Pártra. Komjáthi szerint

Magyar Péter ugyan időnként elolvassa az MSZP programját, abból ígérget,

de alapvetően jobboldali, konzervatív ember, arról a térfélről jött – jelentette ki.

Komjáthi azt mondta, a többi ellenzéki párt vezetője az elmúlt hetekben influenszerkedett, azzal foglalkozott, hogy más politikusoknak milyen feszes a nadrágja, milyen könyvet ír, hogyan főz. Őt viszont a kegyelmi ügy érdekelte, annak járt utána, hogy mi van K. Endrével, a gyermekvédelemmel, a Dunaferr helyzetével, továbbá szervezte a készpénzfizetési kampányukat.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2024. október 22. 11:06
Komjáthi alaposan kiosztotta az ellenzéket és közölte, az MSZP be fog jutni a következő parlamentbe" látogatójeggyel...
nyúlgerinc
2024. október 22. 10:56
Ezeket kellett volna már régen lesöpörni...vagy kisöpörni....vagy bíróságra cibálni.
Ergit
2024. október 22. 10:30
Több sebből is vérzik ez a nyilatkozat. - Nem sokkal a választások előtt döntik el, kikkel állnak össze. - ezt már a kampány elején kellen, máskülönben "hamis a baba". - Közös lónak túrós a háta. - sehogyan nem lehetett megkülönböztetni a MSZP összeborulásait a többi összeboruló párttól, még 1994-ben sem igazán. Csak akkor többen voltak az MSZP-ben, és ott voltak a régi káderek. - Más ellenzéki pártok más pártok legyalulásával foglalkozott, nem kormányváltással. - Egy ilyen párt volt a Feri vezette DK, mert bosszút esküdött az MSZP ellen, és TI ENNEK ELLENERÉ MINDIG ÖSSZEÁLLTATOK VELE! Sőt! Egymásután átléptek tőletek a DK-ba! AZ MÁR csak hab a tortán, hogy Antaléknak teljesen fel kellett volna oszlatni az MSZMP-t, a vagyonát szétosztani az induló pártok között. Mert az a vagyon nem az MSZMP-jé volt, hanem egész Magyarországé!
Krupp Skya
2024. október 22. 10:13
Komjáti elvtárs kevesebb körömletépés, kevesebb földelvétel, több egymás akasztása jobb lett volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!