Tisztújítás parlamenti álmokkal: megvan az MSZP új elnöke

2024. október 19. 19:45

A Komjáthi-Korózs-Hiller trió vezeti két évig a baloldali pártot.

2024. október 19. 19:45

Nyitókép: MSZP-s megemlékezés, tüntetés Budapesten 2018. március 15-én  /  fotó: Ferenc Isza / AFP

 

Az MSZP budapesti tisztújító kongresszusán Komjáthi Imrét választották két évre a párt elnökének. A párt elnökhelyettese Korózs Lajos eddigi alelnök lett, a választmány elnökévé újra Hiller Istvánt választották. 

Komjáthi Imre eddig is az MSZP társelnöke volt, Kunhalmi Ágnessel együtt gyakorolta ezt a tisztséget. A politikus sajtótájékoztatóján elmondta: a vezetőválasztással az MSZP ráfordul a 2026-os kampányra. 

Mi leszünk a magyar politikai élet emberi hangja. 

Az MSZP lesz a magyar politikai élet baloldali lelkiismerete” – fogalmazott az új elnök az MTI tudósítása szerint, majd ismertette elnöki programját: célja az, hogy az MSZP-nek 2026-ban frakciója legyen az Országgyűlésben, ehhez pedig meg kell találniuk a megfelelő embereket a 106 egyéni képviselőjelölti szerepre. 

Komjáthi saját bevallása szerint az elmúlt két évben végigjárta az országot, így ismeri az MSZP helyi szervezeteinek az állapotát, és azt reménykeltőnek nevezte. Mint fogalmazott, a párt otthont kíván adni a baloldali mozgalmaknak, 

a 2026-os választás tétje pedig az egész magyar baloldal jövője lesz. 

A június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választás kudarcos eredményei miatt az MSZP két társelnöke június végén lemondott posztjáról, majd a párt szeptember végi kongresszusa döntött arról, hogy a társelnöki rendszer helyett visszaállítják a pártelnök mandátumát. A mérések szerint az MSZP ma a parlamenti küszöbtől is tartósan távol került.

(MTI/mandiner)

Ezt is ajánljuk a témában

--

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gubbio
2024. október 19. 23:00
Támogatom! Csak minél több ellenzéki pártcsoportulás induljon pártszövetség NÉLKÜL a 2026-os választáson! Hiszen mindegyik az "igazságot" képviseli - vállalják is saját igazságukat a magyar nép előtt!
alfonzo
2024. október 19. 22:20
sose változtass a vesztes csapaton- ez az új szlogen arrafelé. az öreg TSZ elnök most egyedül próbálkozik
sexykitty-5000117
2024. október 19. 21:52
🍓 ️ ­­É­r­­­t­­é­­­k­­­e­­l­­d­ ­a­­­ ­­­s­­­z­­e­x­­i­­­ ­­­p­­u­­n­­c­­­i­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Obsitos Technikus
2024. október 19. 21:51
Na majd ha Kóros elvtárs lesz a maszop elnöke. Az utolsó pillanatban :-D (Tudni való, hogy ez a műbőrkalapos butafasz 1989 májusában lépett be az MSZMP-be :-D )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!