Karácsony tartana Budapestinfót, de van egy feltétele

2024. október 22. 20:25

A főpolgármesteri hivatal főigazgatója reagált a Fidesz-frakció kérésére.

2024. október 22. 20:25
null

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

Karácsony Gergely főpolgármester kész Budapestinfót tartani, ahogyan azt a Fidesz-frakció kérte, de csak abban az esetben, ha a Kormányinfóra minden magyar sajtóorgánum meghívást kap és szabadon kérdezhet – jelentette be Kiss Ambrus, a főpolgármesteri hivatal főigazgatója, aki korábban Karácsony általános helyettese volt, egy háttérbeszélgetésen, amelyről a Telex számolt be.

Emellett hozzátette, hogy a következő közgyűlésre több ellenzéki javaslatot is befogadtak, például csökkentették a bizottságok számát.

Ezt is ajánljuk a témában

Kiderült azonban, hogy egyelőre valószínűtlen, hogy a főpolgármesternek lesznek helyettesei a jövő szerdai közgyűlésre, bár a háttérben folyamatban vannak az egyeztetések. Kiss Ambrus elmondta, hogy azon dolgoznak, hogy a budapestiek ne érezzék meg a helyettesek hiányát. Ugyanakkor elismerte, hogy 

ha nem kerül sor hamarosan helyettesek kinevezésére, a főváros törvénysértésbe kerülhet. 

Ha erre törvényességi észrevétel érkezik a főispántól, a közgyűlés majd választ ad erre. 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Gajdics Ottó

Magyar Nemzet

Idézőjel

Horváth Csaba, Tóth Csaba, Fuzik Zsolt, Baja Ferenc, Molnár Zsolt, Z. Zsolt, Trippon Norbert, Őrsi Gergely, Kiss László, Mártha Imre, Vig Mór, H. Dániel csak néhány név...

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000122
2024. október 22. 22:36
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­é­k­­e­­l­d­­ ­a­­­ ­­­s­­z­­e­­x­­­i­ ­­p­u­­­n­­c­­i­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
irmag2
2024. október 22. 22:34
"tartana Budapestinfót", ha ő lenne a főpolgármester!
Treeoflife
2024. október 22. 22:12
"Karácsony Gergely főpolgármester kész Budapestinfót tartani, ahogyan azt a Fidesz-frakció kérte, de csak abban az esetben, ha a Kormányinfóra minden magyar sajtóorgánum meghívást kap és szabadon kérdezhet " A mamuszhuszár feltételeket szab.... mi köze a a Budapestinfónak a Kormányinfóhoz? Miben befolyásolja őt az, hogy a Kormányinfóra melyik sajtóorgánumot hívják meg? Valamiben befolyásolná őt ez? Ennyire gyenge kifogás ... azért ennél több lenne elvárható tőle, kapja már össze magát.
zsírgyík
2024. október 22. 21:40
Kis genyó, menekültök állandóan a kérdések elől, és akkor a kormányinfóval van bajod?! Bohóc
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!