Íme, az új magyarországi jelentéstevő, akinek mindene a migráció, az Izrael-ellenesség és a háború

2024. október 08. 04:58

A holland zöldpárti képviselő szélsőségesen megszavazott minden háborúpárti előterjesztést, és persze előszeretettel egyeztet a Soros-féle NGO-kkal.

2024. október 08. 04:58

Fotó: Romy Arroyo Fernandez / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Szeptember végén kiderült, ki lesz az új Magyarország-felelős jelentéstevő az Európai Parlamentben. A holland Tineke Strik természetesen virtigli liberális, zöldpárti képviselő, aki mindenben ellentétes véleményt képvisel, mint a magyar kormány, legyen az a háború vagy éppen a migráció. Judith Sargentini, Rui Taveres, Daniel Freund és Gwendoline Delbos-Corfield utódja egy jól beágyazott baloldali politikus, aki gyakran mutatkozik utóbbi két társával. 

Strik Freunddal a lengyel konzervatív vezetésű kormány elleni jogállamisági jelentésen dolgozott együtt.

Strik a magyarországi jelentéstevőkkel közösen szervezett konferenciát, az itteni, Soros-hoz köthető NGO-k és baloldali politikusok, köztük a párbeszédes Jávor Benedek részvételével. A politikus többek között egyeztetett már a Helsinki Bizottsággal is.

Ezt is ajánljuk a témában

Teljes erővel Magyarország ellen

Sok jóra tehát nem számíthatunk tőle, eddig is a magyarországi ellenzék által sugalmazott kormányellenes paneleket mondta vissza, s már egy szeptemberi EP-vitában is a hazánkkal szembeni fellépést sürgette, egyben a 7. cikkely szerinti eljárás megakadását sérelmezte.

De Strik ennél is tovább ment: Magyarország vétójogának, illetve a magyar soros elnökség eltörlését követelte, valamint az uniós források teljes befagyasztását. Az új magyar jelentésvető gyakorlatilag folyamatosan támadja hazánkat,

felül minden, akár álhírre alapuló sajtóhírnek, legyen az nemzeti kártya vagy éppen az ukrán menekültek ellátása

Ezzel párhuzamosan már méltatta az új lengyel kormányt, amely szerint már a jó oldalon áll. 

Striknek természetesen kiemelten fontos a bevándorlás támogatása, ezen a téren is gyökeresen szemben áll a magyar társadalmi többséget képviselő Orbán-kormánnyal. Aligha meglepő, hogy végzettségét tekintve csupa migrációpárti képzést találhatunk a múltjában. Fő kutatási területe például „az európai menekültügyi és migrációs jog és végrehajtása a tagállamokban”. Disszertációjának címe pedig nem más: „Döntéshozatal a menekültügyi és migrációs irányelvekről.”

Egy téma a középpontban

Strik emellett az úgynevezett palesztin menedékjogot is kutatta, dolgozott a Holland Menekültügyi Tanácsnak, volt holland városi és parlamenti képviselő, ahol persze megint csak a migráció volt a „szakterülete”. A hírhedt LIBE bizottságnak is tagja, ezen belül a migráció és jogállamiság a fő témái politikusként.

Az EP dokumentumaiból az is kiderül, hogy most is számos migránspárti szervezetben benne van, ilyen példáuln a kelet-hollandiai menekültügyi panaszbizottság elnöke, de fizetést kap a migránspárti holland egyetemtől is.

Nyár óta tartó EP-képviselősége alatt közel két tucat egyeztetést folytatott le a migráció kapcsán egyes NGO-kkal, de az is előfordult, hogy

egyetlen napon több mint tíz migránspárti szervezettel egyeztetett, a Soros György nevével fémjelzett portfólióból.

Ezek között volt a Human Rights Watch, a Helsinki EU Office, a Save the Children, a CEPS, a Refugee Legal Support, az Amnesty International és a Transparency International. 

Strik a migrációs paktum, illetve az ezzel összefüggésben kialakított kvótarendszernek is nagy támogatója. „Örülök, hogy ösztönözzük a letelepítést, és hogy a tagállamoknak most először kell szolidaritást vállalniuk” – mondta idén tavasszal a migrációs paktum kapcsán. Szerinte ez a magyar kormány és mások által is támadott döntés lehetőség arra, hogy megosszuk a felelősséget, véget vessünk a visszaküldéseknek, fenntartsuk a menedékjogot, és újra emberivé tegyük a befogadást. A holland politikus persze aktívan segítette a paktum kidolgozását.

A soligengeni késes támadás kapcsán az EP-ben sérelmezte, hogy a németek visszaállítják a határellenőrzést, és kifejtette, egyes politikai csoportok szerinte a migránsok démonizálására használják a migráns által elkövetett támadását.

A „szuperhős”

Egyértelmű migránspártiságát mutatja az a kisfilm is

amelyben magát szuperhősnek állítja be, aki biztonságos és legális utat biztosít a migránsoknak Európába.

Strik mindemellett interjút készített azzal az ügyvéd párral, akik elsőnek perelték be a Frontexet a migránsok jogainak megsértése miatt

Előző ciklusában szinte csak migrációpárti témák jelentéstevője volt, ezekben jól irányított legális migrációról és legális migrációs útvonalokról beszél. Egy, a Frontexről szóló anyagban is az illegális migránsok jogait sikerült előtérbe állítania. Az ukrán menekülteket segítő szabályozást kiterjesztené a migránsokra is.

Megbüntetné Izraelt és az oroszok ellen hangol

Az új magyar jelentéstevő szélsőségesen palesztinpárti, aki a terroristák oldalára állva, egyoldalúan és rendszeresen Izraelt hibáztatja a térségbeli konfliktusok miatt és szankciókat követel zsidó állam ellen. 

Az orosz-ukrán konfliktus kapcsán megszavazott minden háborúpárti jelentést az EP-ben. Szerinte támogatni kell Ukrajna harcát és pénzügyi támogatását, arról beszélt, ez volt a tét a legutóbbi EP-választáson. Egy EP-küldöttség vezetőjeként a boszniai szerbeket is kioktatta, hogy a háborúval kapcsolatos álláspontjukat „hangolják” össze Brüsszel álláspontjával, mondván, támogatásra van szükségük a Vlagyimir Putyin és az orosz agresszió elleni harcban. 
   

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000105
2024. október 08. 07:27
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­­é­­k­­e­­­l­d­ ­­a­­ ­­s­­­z­e­­­x­­i­­ ­p­u­­n­c­­­i­­­m­­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Szerintem
2024. október 08. 07:26
Pont ilyen a tiszafostos is. Mindenkit feljelent, meghurcoltat, aki nem vele ért egyet.
2024. október 08. 07:26 Szerkesztve
Ezt a nőt és ursulát nem fogják egy teremben együtt látni soha. Ugyanaz a sátán, csak más bőrt vesz magára.
elmedoki
2024. október 08. 07:25
Lendvai Ildikó 2.0 Ennél is, mikor megszületett, a szülésznő sírt fel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!