Hivatalos: így változnak a parkolási díjak Óbudán

2024. október 25. 06:06

Trükkösen emelik a baloldaliak a díjakat a III. kerületben.

2024. október 25. 06:06
null

Nyitókép: obuda.hu

 

2024. november 18-án új rendelet lép hatályba a III. kerület közterületein a járművel történő várakozás rendjéről – tájékoztatott az obudaiparkolas.hu. Ettől a naptól a hozzájárulások/kedvezmények feltételei és a kedvezmények díjai is változnak. Ismertették, hogy 2025. január 1-től új területen is kell parkolási díjat fizetni a kerületban. A C övezet 6. zónájaként szerepel majd ez a rész, valamint bővül a C övezet 5. zónája is, a Gázgyár utcai lakóteleppel.

„A lakossági várakozási hozzájárulások a továbbiakban kizárólag kérelmezőnként 1 gépjárműre, lakásonként összesen 2 gépjárműre igényelhetők. A második gépjárműre igényelhető várakozási hozzájárulások esetében 10.000 Ft kedvezménydíj került bevezetésre, amennyiben annak természetes személy az üzembentartója. A harmadik és negyedik gépjárművekre a továbbiakban nem adható ki engedély” – olvasható a honlapon a hozzájárulásokkal kapcsolatban. 

Az övezeten kívüli kedvezményért ezentúl a költségtérítési díjon felül 5.000 Ft kedvezménydíj is fizetendő”

– tették hozzá. A költségtérítési díj a továbbiakban is 2.540 Ft marad, amely minden hozzájárulás/kedvezmény esetében fizetendő.

„További változás, hogy ha Ügyfélablakon keresztül igényli valaki a hozzájárulást/kedvezményt, akkor a költségtérítési díj 2.540 Ft helyett csak 1.905 Ft lesz. Az Ügyfélablakon keresztül minden olyan személy igényelhet, akinek állandó lakcíme a III. kerületben található (lakcímkártyája alapján), és a járműve az országos járműnyilvántartás adatai szerint a lakos nevére került bejelentésre, azaz a forgalmi engedély első oldalán a lakos szerepel, mint üzembentartó, bejegyzett üzembentartó hiányában, mint tulajdonos. Az Ügyfélablakon keresztül sorban állás nélkül igényelheti az arra jogosult a lakossági várakozási hozzájárulást és övezeten kívüli kedvezményt” – olvasható az új rendeletről kiadott hivatalos közleményben. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000126
2024. október 25. 21:22
🍓 ️ ­É­­r­t­­é­­­k­e­­­l­­d­­­ ­­a­­ ­­s­­­z­­e­x­­­i­­ ­p­­­u­­­n­­c­­­i­­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
iphone-13
2024. október 25. 11:35
EL KELLENE TÖRÖLNI A PARKOLÁSI DÍJAT ÚGY AHOGY VAN. A MI VÁROSUNKBAN IS CSAK VISSZAÉLÉSEK VOLTAK AMÍG EL NEM TÖRÖLTÉK. MIÓTA NINCS A VÁROSUNKBAN PARKOLÁSI DÍJ AZÓTA MINKEN NAGYON JÓ ÉS SEMMI GOND A PARKOLÁSSAL. A PARKOLÁSI DÍJ CSAK AZ EMBEREK LEHÚZÁSÁRÓL SZÓL. NA EZÉRT ÉRDEMES VOLNA TÜNTETNETEK, DE GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA. MI KIVÍVTUK AZ INGYEN PARKOLÁST A VÁROSUNKBAN.
2024. október 25. 10:48 Szerkesztve
Azon a KÖZterületen miért is kell bevezetni a parkolási díjat?
OrangeOrder
2024. október 25. 10:11
Így üzen a tömlöcből a DK Laci?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!