Friss kutatás: stabilan vezetnek a kormánypártok

2024. október 28. 07:49

A Tiszán kívül a többi baloldali párt nem jutna be az Országgyűlésbe egy most vasárnap esedékes országgyűlési választás esetén.

2024. október 28. 07:49
Memorial And Speech By Viktor Orban On The Anniversary Of The The 1956 Hungarian

Nyitókép: Balint Szentgallay / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Századvég friss kutatása szerint a politikailag aktív, vagyis a választásokon való részvételüket biztosra vagy valószínűre ígérő magyarok körében jelenleg a kormánypártok 40 százalékos támogatottsággal rendelkeznek – számolt be a Magyar Nemzet. Második helyen, kilenc százalékos lemaradással, a Tisza Párt áll 31 százalékkal, míg a harmadik helyen a Mi Hazánk Mozgalom és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) osztozik, egyaránt 6 százalékos támogatottsággal. A baloldali pártok jelenleg nem érik el az 5 százalékos bejutási küszöböt.

A politikailag aktívak között 8 százalék azoknak a hányada, akik nem tudják, hogy kire szavaznának egy most vasárnap esedékes országgyűlési választáson, vagy nem válaszoltak a kérdésre. 

Amennyiben csak az aktív pártválasztók preferenciáit nézzük, a Fidesz–KDNP a szavazatok 43 százalékát szerezné, a Tisza 32 százalékot kapna, a Mi Hazánk Mozgalom és az MKKP pedig egyaránt 7-7 százalékos eredményt érne el. A baloldali összefogás pártjai – mivel támogatottságuk 5 százalék alatt marad – nem jutnának be az Országgyűlésbe.

Képernyőkép (szazadveg.hu) 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

Összesen 261 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iphone-13
2024. október 28. 10:08
AZÉRT AZ ELÉG NAGY SZÉGYEN, HOGY AZ EMBEREK 31% A TETVES TISZÁRA SZAVAZNA. ENNYI ORBÁN FÓBIÁS BAROM NEM LEHET EBBEN AZ ORSZÁGBAN. SZÉGYEN, HOGY EZ AZ ALJAS KIS TOLVAJ HAZAÁRULÓ SZEMÉTLÁDA AKI A MAGYAR GAZDÁKTÓL A PÉNZT IS MEGVONNÁ ILYEN TETŰRE SZAVAZNA. HA ORBÁNÉK NEM VOLNÁNAK MÁR RÉGEN NEM IS VOLNA MAGYARORSZÁG EZEN GONDOLKOZZATOK BARMOK!
SpaniferRoland
2024. október 28. 10:06
Századvég: Tarlós István toronymagasan vezet" 71% tarlós karácsony 20% DD telitalálat DDde ez most más ,akkor csak vicceltekDD Horst_TappertSpaniferRoland 2024. október 28. 10:02 Akarsz körszakállat, faszkalap?" és megjött a fideszesDD vele nem lesz könnyű nyernetekDDDDDd
ördöngös pepecselés
2024. október 28. 10:05
érik a Gyurcsánymentes kétharmad de a kétfaszúak 7%--át alábecsülték mert a Tiszából kiábrándulók oda fognak sodródni amennyiben elmennek szavazni
steinamanger-2
2024. október 28. 10:04 Szerkesztve
Merne mást jósolni egy állampárti szervezet, másnap kibasznák a vezetőjét mint macskát szarni. Láthattuk nemegyszer az elmúlt 14 évben hogy ha egy komcsi szervezet nem szó szerint teljesítette Orbán kívánságát, hát azonnal repült a főnökük. Legutóbb a KSH vezetője járt így aki nem volt hajlandó megérteni hogy Orbán a jövő héten 10% alatti inflációt akar látni az aktuális jelentésben. Felette lett, másnap repült, lett olyan vezetője a KSH-nak aki annyit mond amennyit a vezér mond. Kézi vezérlésű autokrata kleptokrácia így működik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!