Ezt az őszt sem ússzuk meg: több városban is tombol a koronavírus

2024. október 15. 10:18

A közeljövőben a koronavírus-esetszámok növekedése várható.

2024. október 15. 10:18
A picture is taken on 21 April 2020, shows doctors wearing personal protective equipment (PPE) as they treat a patient infected with the novel coronavirus, who is on a ventilator in the isolation room at the National Koranyi Pulmonology Institute of Budapest amid the novel coronavirus pandemic.

Nyitókép: KAROLY ARVAI / AFP / POOL

Emelkedett a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján.

Azt írták, hogy az év 40. hetében emelkedett a koronavírus örökítőanyagának országos átlagkoncentrációja.

Hozzátették, hogy emelkedő tendencia tapasztalható nyolc vizsgálati helyszínen: a Budapest Észak-pesti és Központi Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, Debrecenben, Egerben, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden és Szolnokon. A többi helyszínen stagnáló tendencia volt jellemző.

A tájékoztatás szerint a települések többségén a koronavírus mennyisége az emelkedett tartományban van, négy településen – Pécsen, Szegeden, Egerben és Salgótarjánban – pedig eléri a magas tartományt.

Az NNGYK közlése szerint a közeljövőben a koronavírus-esetszámok növekedése várható.

Tudatták azt is, hogy az influenza a vírusa örökítőanyagának szennyvízben mért országos átlagkoncentrációja is emelkedik: a 40. naptári héten Budapest Észak-pesti és Központi Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, valamint Kaposvár mintájában volt kimutatási szint felett. Hozzátették: a közeljövőben az influenza-esetszámok emelkedésére is számítani kell.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2024. október 15. 12:21
Azt miért nem írják meg, hogy mit csinálnak, hogy eltűnjön a szennyvízből? Mivel annak a nagy részét szűrés után beengedik a folyókba...
mgyfree
2024. október 15. 12:14
tombol, értitek tombol, néhány helyen már viszket a tenyerük egy jó kis lockdownra, maszkhasználat bevezetésére, éttermek bezárására, sávos boltzár, nemrég derült ki, hogy ennek a nyujorki pápája a nagy lezárások idején bulizott a legnagyobbat, persze ezek sok hülyének kellenek, mert hogy vigyázzunk egymásra, basszák meg!
atti64
2024. október 15. 11:31
JÖN RÁNK A SZAR MEGINT.
ehun
2024. október 15. 11:19
kis visszatekintés...www.youtube.com/watch?v=M9D-cTnDC9M
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!