Ezekben a magyar városokban nőhet a koronavírus-fertőzöttek száma

2024. október 03. 11:32

Gyorsan terjed a Covid új variánsa Magyarországon.

2024. október 03. 11:32
null

Nyitókép: illusztráció. Fotó: Pixabay

Emelkedett a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK).

Emelkedő tendenciát tapasztaltak kilenc vizsgálati helyszínen: 

Budapest Központi Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, Kecskeméten, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szombathelyen és Tatabányán. 

A többi helyszínen stagnáló tendencia volt jellemző.

A települések zöménél a koronavírus mennyisége eléri az emelkedett koncentrációtartományt. Szolnokon mérsékelt, Salgótarjánban pedig magas a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.

Az NNGYK közlése szerint a közeljövőben a koronavírus-esetszámok növekedése várható.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tikkadt-szocske
2024. október 03. 13:49
Biztos ez egy új mutáció, 7 x jobban fertőz mint a régi, új oltás kell, összeáll a Aperitív Törzs, stb.stb. Unom az egészet, jöjjön aminek jönnie kell.
Krupp Skya
2024. október 03. 13:26
gilou-au-clavier jobb szlogenetek. volt az ÁVH-nál Klavier elvtárs az : Elvtársak csak egy kicsit kell várnotok aztán nektek is jó lesz !
survivor
2024. október 03. 13:05 Szerkesztve
fogas paduc Az a gyerekkori himlőoltás már min.60+ éves..... :-)) És nem kiállt betegség, csak oltás. ( Igaz , egyedül élek, és hetero vagyok..)
gilou-au-clavier
2024. október 03. 12:54
Tessék oltatni. Ingyen van.!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!