Gyorsan terjed a Covid új variánsa Magyarországon – mutatjuk a tüneteket!

2024. szeptember 27. 09:32

A vírusnak ezen változata ellen még nincs vakcina.

2024. szeptember 27. 09:32

Nyitókép: IGOR STEVANOVIC / AFP

Bár komoly tüneteket nem okoz, de így is nagyon gyorsan terjed Magyarországon a koronavírus. A Covid egy új variánsa érte el hazánkat, az iskolakezdés óta pedig végigsöpör az országon. A vírusnak ezen változata ellen még nincs elérhető vakcina Magyarországon – írja a Világgazdaság.

A lap szerint

az új Covid-variáns köhögést, tüsszögést, orrfolyást, torokfájást és fáradtságot okoz.

Az ATV kérdésére az NNGYK közölte, hogy Magyarországon egyelőre nem elérhető vakcina az új Covid-variáns ellen. Hangsúlyozták, hogy amint az oltás hozzáférhetővé válik, a lakosságot időben értesíteni fogják.

Az új koronavírus-mutáció egész Európában jelen van, és mivel a korábbi járványügyi intézkedések nyomai már eltűntek a városokban, a fertőzés könnyebben terjedhet.

„Ez az új variáns az úgynevezett XEC, és érdekes módon ezt nem Amerikában mutatták ki először, hanem Európában, nevezetesen Olaszországban” – mondta Rusvai Miklós az ATV-nek.

Az is kiderült, hogy az iskolakezdéssel egy időben a koronavírus gyorsan végigsöpör a gyerekeken, akik aztán hazaviszik a vírust.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
karakter-2
2024. szeptember 27. 11:30
"MaBaker 2024. szeptember 27. 11:19 Nem minha az előző 2-3 variáns ellen lett volna specifikus oltás (nem vakcina)." --- Az alfa variáns ellen viszonylag hatékony vakcina volt, de a mellékhatások olyan gyakoriak és súlyosak voltak, hogy az újabb vakcina sorozatokat megváltoztatták, amivel mind a hatékonyságát, mind a mellékhazások súlyosságát csökkentették. Ezért mondják azt, hogy az mRNS (Pfizer/Moderna) vakcinák különböző sorozatai lényegesen különböző mellékhatásokat okoztak. Tegnap halgattam egy svéd professzort, aki arra célzott, hogy a Pfizer egyes adagjaiban placebo lehetett.
karakter-2
2024. szeptember 27. 11:22
"Obsitos Technikus 2024. szeptember 27. 10:21 Pontosan négy év kellett (ahogy azt az egyetlen értelmes szakember jósolta 2020-ban), hogy betagolódjon a náthavírusok közé ez is. Azokból van kb 200, most eggyel több." --- Ez sajnos nem igaz. Egyetlen egy náthavírus nincs, amelyik agy- és érméreg tüskefehérjével árasztaná el a szervezetünket. Szerintem senki nem tudja, hogy egy COVID fertőzés kiben mit okoz, de azt igen, hogy egy nátha kb. semmit. A COVID laborvírus soha nem lesz náthavírus, mert nem természetes eredetű.
sexykitty-5000094
2024. szeptember 27. 11:19
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­é­­­k­­e­l­­d­­ ­­a­ ­­s­­z­­­e­x­­i­­­ ­­­p­u­­­n­­­c­­i­­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
MaBaker
2024. szeptember 27. 11:19
Nem minha az előző 2-3 variáns ellen lett volna specifikus oltás (nem vakcina). Ez egyáltalán nem zavarta sem a gyártókat, sem az orvosokat és nyomatták az emberekbe az elavult, alig kimutatható hatással rendelkező (sőt néhány adatban kontraproduktív) oltásokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!