Ez lesz a következő fejlesztés az egészségügyben – az államtitkár elárulta (videó)

2024. szeptember 08. 21:13

Takács Péter a Hír TV Bayer show című műsorában a kórházi várólistákról is beszélt.

2024. szeptember 08. 21:13

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Takács Péter egészségügyi államtitkár a Hír TV Bayer show című műsorának vendége volt. 

Az államtitkár a beszélgetés során elmondta, 

beütemezte a kormány a légkondicionálók cseréjét az egészségügyi intézményekben.

Takács ugyanakkor azt is kifejtette: törvény írja elő, hogy először a műtőkben és a speciális kezelő-helyiségekben kell elvégezni a klímacserét, a várók, a beteg- és orvosi szobák csak ezek után jöhetnek.

Az államtitkár továbbá megjegyezte, 

aki azzal hergeli a kormányt, hogy a műtőkben egyszerre kellene a klímaberendezéseket cserélni, az a betegellátást veszélyezteti.

Ezt is ajánljuk a témában

„Csak a magánéleti botrányairól és a nyári VIP-bulikról akarja elterelni a figyelmet” – megszólalt az egészségügyi államtitkár Magyar Péter kórházi hőmérőzéséről

Az egészségügyet folyamatosan lehet és kell is fejleszteni, ám egy biztos: jobb állapotban van, mint amit gondolunk róla – hangsúlyozza az ágazatért felelős államtitkár. Miért nem cserélik le a kórházi klímákat egyszerre? Jut-e több forrás az egészségügyre? Államosítják-e a szakrendelőket? Takács Péterrel beszélgettünk.

 

Kiderült, mi a helyzet a kórházi várólistákkal

A műsorban szó esett a magyarországi kórházak várólistájáról is. Takács Péter felidézte, hogy a Covid végén álltak a legrosszabbul, akkor 26 olyan műtéti típus volt, ahol az átlagos várakozási idő a 60 napot meghaladta. 

Mi azt vállaltuk, hogy ez év végéig, előző év végéig levisszük 6-ra. Jelentem, 3-ra vittük le”

– húzta alá.

Hozzátette: már csak három olyan műtéttípus van, ahol az országos átlagos várakozási idő több mint 60 nap. Ezek a csípőprotézis, a térdprotézis és a kiterjesztett gerincstabilizáló műtétek.

Az egészségügyi államtitkárral készült teljes beszélgetést szeptember 8-án, vasárnap este 21 óra után tekinthetik meg a Hír TV műsorán.

A csatorna ajánlóját alább nézheti meg:

***

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. szeptember 09. 13:20
Köszi Magyar Péter! A zsidesznek 14 év kevés volt rá. Eddig. Hajrá, csak így tovább Magyar Péter!
2024. szeptember 09. 10:08 Szerkesztve
Nincs mit fejleszteni, egészségügyi ellátás nem létezik Magyarországon. A kormány igyekszik az egész egészségügyet privatizálni. Itt már csak egy új korrekt kormány tud rendet teremteni!
mutosno4
2024. szeptember 09. 08:59
nos. A tényfeltáró sajtó figyelmébe! Nyár végén a "hiány"szakmákban(műtősfiú,műtősnő,anasztes)állami intézményekbe meghirdetett állásokra jelentkeztünk. Tapasztalat. A saját orvosaik magánban betöltött szerepe miatt "mesterségesen"tartják fenn a munkaerő hiányt. Így lehet áttolni a magánba, intézményekre lebontva később....
ördöngös pepecselés
2024. szeptember 09. 07:34
régi büdöskomcsi taktika az, hogy arra támadnak amit a kormány már beütemezett. Így történt ez a légkondikkal is, hátha a gombáik elhiszik hogy ők érték el a megvalósítást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!