Erre nyár óta nem volt példa: jelentősen drágul az üzemanyag ára Magyarországon

2024. október 04. 15:59

A közel-keleti konfliktus hatásai már a hazai kutakon is érezhetők.

2024. október 04. 15:59

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

A Holtankoljak.hu tájékoztatásából kiderült, hogy hosszabb idő után újabb általános üzemanyagdrágulás kezdődik Magyarországon.

Az üzemanyagár-figyelő blog arra hívja fel az autósok figyelmét, hogy 

szombattól változást tapasztalhatnak mind a benzin, mind pedig a gázolaj nagykereskedelmi árában. 

A benzin literenkénti ára 4 forinttal, a dízelé 5 forinttal emelkedik.

Jelenleg a következő átlagárakkal találkozhatunk a kutakon:

  • 95-ös benzin: 584 Ft/liter
  • Gázolaj: 590 Ft/liter

 

Kilőtt a Brent olaj jegyzése

Mint ismert kedd este Irán ballisztikus rakták százait zúdította Izraelre, válaszul a zsidó állam libanoni katonai akcióira. Ezzel párhuzamosan kilőtt a Brent olaj jegyzése: 

nagyon rövid időn belül a 70 dolláros szintről 75 dollár fölé ugrott, és már 78 dollár fölött tart. 

Ez pedig nyilvánvalóan lecsapódik az üzemanyagárakban is – írta a Világgazdaság.

Ezt a trendet a dollár-forint árfolyam is rontja: a vasárnapi 355-ös szintről mostanra a 364-es szinten is túljutott. Így kijelenthető, hogy a magyar benzinkutak árazása nem sok jóval kecsegtet az autósoknak a következő napokban – tekintett előre a lap.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. október 04. 18:06
Itt mindkettő 400 Ft (1€) alatt van. Kinek mit intézett a kúrmánya! 🤣🤣🤣🤣 Október 4. - az állatok világnapja “Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.” A TISZA Párt kiemelten fontosnak tartja az állatvédelem és az állatjólét kérdését. Már rengeteg állatvédő szervezettel dolgozunk a közös javaslatokon, projekteken. A meglévő jogszabályi környezet betartása mellett a legfontosabb a megfelelő finanszírozási környezet biztosítása és az edukáció lenne. A kormány és a mandiner pedig nem hogy nem emlékezik meg erről, de folyton az állatok ellen hergel!
sexykitty-5000104
2024. október 04. 17:49
🍓 ️ ­É­r­­t­­é­k­­­e­­l­­­d­ ­a­ ­­s­­­z­­e­­­x­i­­ ­­p­­u­­n­­­c­i­­­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
genusnexxt
2024. október 04. 17:46
22-es csapdája 2024. október 04. 16:59 "2. Aztán egyszercsak nem tudja basztatni a kőolajárat, mert nem lesz hozzá ereje" Mármint nem lesz ereje nyigni-zarni a csapot Buksika? Szép lassan elgyengül majd, oszt összerogyik, csakhát az a helyzet, hogy az utóbbi 6 évben nem volt olyan állam, amely több olajattermelt volna, mint az USA Buksikám. Ráadásul van még ott ahonnan az jött, wehehehehe. #pedofidesz #sehonnaibitangorban
nguru
2024. október 04. 17:46
Bla-bla-bla! Közel-keleti válság, uniós bürokraták, Soros, Gyíkemberek, migráncsok...egy nagy túrós lóizét! 402 Ft 1 €! Magyarán sikerült még lejebb rugdosni a Forintot! Beeeeeeeeee...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!