Az SZMSZ-ügy miatt Sára Botondhoz fordult az ország egyik legaktívabb feljelentője

2024. október 06. 13:20

Tényi István szerint az SZMSZ nélkül törvénytelenül fog működni a Fővárosi Közgyűlés, azaz úgy tűnik, nem lesz működőképes.

2024. október 06. 13:20
null

Nyitókép forrása: A HírTV Youtube-odala

Tényi István, az ország egyik legismertebb feljelentője, újabb közérdekű bejelentést tett a budapesti főispánnál, miután a Fővárosi Közgyűlés pénteken nem tudott döntést hozni a szervezeti és működési szabályzatról (SZMSZ). A jogász a budapesti főispánhoz, Sára Botondhoz fordult, hogy hozzon „érdemi intézkedést” az ügyben – írta meg az Index.

A pénteki alakuló közgyűlésen a képviselők nem tudtak megegyezni az SZMSZ kérdésében, így annak tárgyalását elnapolták. Az ülést Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, rövid szünet után folytatta, ahol elsőként Vitézy Dávid szólalt fel. Vitézy javasolta, hogy a közgyűlés jogköre bővüljön három újabb feladattal, amellett, hogy a jelenlegi 19 jogkörük megmarad. 

Emellett azt indítványozta, hogy az SZMSZ tárgyalását halasszák el, és kérjék ki a Kormányhivatal véleményét. A képviselők végül megszavazták a halasztást.

Tényi István szerint az SZMSZ nélkül „törvénytelenül fog működni a Fővárosi Közgyűlés, azaz úgy tűnik, hogy nem lesz működőképes.”

A közgyűlés folytatta munkáját a bizottságok megalakításával, de az SZMSZ hiánya miatt ez is akadályokba ütközött. Karácsony Gergely azt javasolta, hogy a következő ülésen szülessen döntés a személyi kérdésekről, amit a képviselők el is fogadtak.

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, kritizálta az alakuló ülést. Szerinte „annak ellenére, hogy van egy balliberális többség a közgyűlésben, az alakuló ülésen nem lett Budapestnek főpolgármester-helyettese, amire Budapest történetében még sosem volt példa.” Hozzátette, ennek oka „a politikai lökdösődés és a háttértárgyalások.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2024. október 06. 15:01
Tényi megveszett? Ez vesztett ügy.
Ergit
2024. október 06. 13:44
Persze hogy nem Budapest és lakosai, dolgozói a legfontosabbak!!! Az elhalasztás után megint alkudozni fognak?
sexykitty-5000104
2024. október 06. 13:27
🍓 ️ ­É­r­­t­­­é­­k­e­­l­­d­ ­a­­­ ­­­s­z­­e­x­i­­ ­­p­u­­n­c­i­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!