Az ÉKM tényleg az ötvenes évek stílusában folytatja

2024. október 11. 19:09

Ezt már jól ismerjük.

2024. október 11. 19:09
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid
Facebook

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

 

„Tisztelt Közlekedési Államtitkár úr!

Hónapok óta nem is hallottunk felőled, a MÁV eddigi legnagyobb válságát mély hallgatással töltötted egész nyáron. Talán már el is felejtette a közvélemény, hogy Lázár Jánosnak van közlekedési államtitkára. Elég nehéz munka lehet, úgy tűnik annyiból áll, hogy téged dobnak be, amikor a főnököd már teljesen lejáratta magát.

Ha jól értem, ismét szabotázzsal vádoljátok a MÁV vezetőit, nem először. »A jegyszedőnek az anyja egy malomtulajdonos kulák szeretője volt. Bevallotta.« Ezt már jól ismerjük, kedves Államtitkár úr.

Amikor legutóbb szabotázzsal vádoltátok meg a vasút vezetőit tavaly nyáron, Lázár minisztert a Rákosi-korszak hírhedt közlekedési miniszteréhez, Gerő Ernőhöz hasonlítottam, de úgy látom, ez inkább inspirálóan hatott a »szaktárcára«, és tényleg az ötvenes évek stílusában folytatjátok. A MÁV-HÉV Zrt. október elején hivatalos levelet küldött a BKK-nak, hogy a járatokat ritkítani szeretné.

A teljes levél elérhető a Budapest Portálon.

Mindenkinek, aki kicsit is rálát a MÁV működésére, teljesen világos, hogy mi történt itt. Lázár miniszter kézivezérlése és a kiváló megyebérletek nyomán bezuhant bevételek miatt elmaradtak a fővizsgák, összeomlott az alkatrészellátás, lecsökkent az üzemképes járművek száma, és aztán megírtátok ezt a levelet, hogy akkor jön a járatritkítás.

Az, ha ebből a közvélemény nyomásának hatására visszajöttök, örvendetes. A HÉV-ek cseréjét és a pályák felújítását is elindíthatnátok végre, amit két éve húzott ki és állított le Lázár miniszter. Ha az a tervetek, hogy hivatalosan visszaléptek a járatritkítástól, elaltatjátok a közvéleményt, aztán majd »üzemzavar« címén mégis megvalósítjátok, szeretném előre jelezni: a budapestiek figyelni fognak, figyelni fogunk, ez a trükk nem fog működni.

Karácsony főpolgármester is megszólalt az ügyben amúgy, róla valahogy ismét megfeledkeztél. Ekkora már a barátság?

További sikeres államtitkári munkát!

Ui.: El is felejtettem: ez a nyilatkozat két napja az általatok most, pár héttel ezelőtt kinevezett MÁV-vezérigazgatótól származik. Ő is szabotőr? Vagy már azt se tudjátok, épp mit hazudtok?”

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2024. október 11. 21:11
Vitézy: minek ide szakember, itt vagyok én..
Sróf
2024. október 11. 20:58
Vitézy Dávid ugyanolyan kiváló közlekedési szakember, mint amilyen teológus Perintfalvi Rita.
metálgitár
2024. október 11. 20:29
"a budapestiek figyelni fognak, figyelni fogunk" Éberség, elvtársak, éberség!
sexykitty-5000108
2024. október 11. 19:39
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­é­k­­e­l­­­d­­­ ­­a­­­ ­­s­­­z­­e­­x­­­i­­­ ­p­­u­­n­­c­i­­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!