Álláshalmozók kérték? Öncélú módosításokat javasol Budapesten a Tisza Párt

2024. október 25. 18:55

A Tisza Párt a Fővárosi Közgyűlés egyik régi hagyományával is szakítana.

2024. október 25. 18:55
Ordas Eszter

Nyitóképünkön Ordas Eszter, a Tisza Párt fővárosi frakcióvezetője. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A Tisza Párt fővárosi frakcióvezetője négy javaslatot nyújtott be a Fővárosi Közgyűlés Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításához. Ordas Eszter – akit a Gazdasági Versenyhivatal nemrég 16,5 millió forintra büntetett – módosító javaslatai meglehetősen öncélúnak, sőt, akár pitiánernek tűnnek.

Ezt is ajánljuk a témában

A Tisza Párt fővárosi frakcióvezetője által benyújtott első módosító javaslat elfogadása esetén a Fővárosi Közgyűlés szakítana régi hagyományával, és az ülés nem az évek óta megszokott rend szerint a hónap utolsó szerdájára lenne összehívva, hanem a hónap utolsó hétfőjére. 

Az előterjesztéshez nem tartozik indoklás, így csak feltételezni lehet, hogy a hónap utolsó hétfője azért lenne szerencsésebb a Tisza álláshalmozó képviselőinek, hogy a Fővárosi Közgyűlés munkájában részt tudjanak venni a többi foglakozásuk, vagy akár betöltött uniós tisztségük mellett.

Ismeretes: Kollár Kinga európai parlamenti képviselő is, míg Molnár Dániel Magyar Péter asszisztense, így munkájuk Brüsszelhez kötik őket, és a szerdai ülésnapok miatt sok esetben nem tudnának részt venni a Fővárosi Közgyűlés munkájában. Tehát a saját álláshalmozásukhoz igazítanák a fővárosi ülésezés rendjét.

A Tisza Párt változtatna a képviselők, a bizottsági tagok és a tanácsnokok részvételére vonatkozó előírásokon is. A bizottsági struktúrába annak ellenére szólna bele a párt, hogy 

Magyar Péter korábban többször azt nyilatkozta, nem vesznek részt a pozíciók kiosztásában. Ennek ellenére a Tisza kapta a legtöbb pozíciót, hiszen egy elnöki, két alelnöki, négy rendes és hat külsős bizottsági hellyel gazdálkodhatnak. 

Emlékezetes emellett, hogy az ő képviselőjük, Bovier György szerezte meg az egyetlen tanácsnoki helyet is.

Az Ordas Eszter által benyújtott javaslatcsomag második indítványa pedig meglehetősen képmutató, hiszen azt szeretnék, hogy a nem képviselői bizottsági tagoknak járjon éves MOL Bubi bérlet is a számukra jelenleg is ingyenes fővárosi tömegközlekedési bérlet mellé. Indoklásuk szerint az éves szinten mindössze 8500 forintba kerülő szolgáltatás igénybevételével népszerűsíteni tudják a kerékpáros közlekedést. 

Budapest százmilliókat fizet a baloldali pozíciókért

Szentkirályi Alexandra vezetésével a Fidesz-frakció a bizottságok számát ötről kettőre csökkentette volna és a tanácsnoki rendszer megszüntetését is javasolta, ezzel több száz millió forintot megspórolva a Fővárosi Önkormányzat számára. Végül a szivárványkoalíció leszavazta a kormánypárti frakció javaslatait. „Karácsony a főpolgármesteri székben, Magyar Péter, Vitézy, a Kutyapárt és Gyurcsány pedig bizottsági elnöki pozíciókat zsákoltak be” – hívta fel a figyelmet korábban Szentkirályi Alexandra

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000126
2024. október 25. 21:24
🍓 ️ ­­É­r­­­t­é­­­k­­­e­l­­d­ ­­­a­­­ ­­s­z­­e­­­x­­­i­­­ ­­­p­­u­­­n­­c­­­i­­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
lemez
2024. október 25. 21:03
Most igazat adok Vonának.Sem külföldröl,sem a baloldal nem tudta megbuktatni a kormányt.Most más a stratégia belülröl próbálkoznak vargánéval.Poloska beépitett ügynók volt felesége mellett.Borzasztó.
lendvaiildiko
2024. október 25. 20:33
1.) mennyi pénzt markol fel a nő közgyűlési, bizottsági tagként s egyéb semmittevő tisztségenként? Ezek után még nem szégyelli Orbán nyomorgó népe elől a kerékpár bérlet díját is felvenni? Szégyenleném a 8900 HUF-ot felvenni? 2.) Mennyire tud felkészülni egy közgyűlési tag hétfői közgyűlési napra? Nem nem megtalan szingli, a családi hétvégi programok is akadályt jelentenek, de akadály a hétvége az apparátussal való konzultációban? Esetleg más programjai miatt nem jó a szerdai nap? 3.) Ahhoz, hogy megteljenek a biciklisávok, ahhoz néhány éves bubi bérlet nem elég. Le kellene zárni az autósávokat, s be kellene vezetni a kötelező biciklizést. Esetleg, testvérvárosi kapcsolatot kellene létesíteni Phenjannal. Át lehetne venni az ottani zöld programot, "mindenki biciklizzen és előre a sétáló Budapest fényes, jövőbevezető útján"!
Kristály
2024. október 25. 19:35
Szégyen gyalázat hogy ilyen veztőséget választ a főváros. A fidesz nyomja a kedvezményeket a polgároknak a libsik meg csak felélik az adó pénzeket és nyúzzák a polgárokat. Olyanok mint a vérszivó paraziták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!