Bemutatjuk Magyar Péter fővárosi frakcióját – egyikük nemrég még nárcisztikus idiótának nevezte a baloldali messiást

2024. szeptember 24. 16:45

Mint ismert: A Tisza Párt tíz képviselőt küldhet a Fővárosi Közgyűlésbe.

2024. szeptember 24. 16:45
null

Nyitókép: képernyőfotó / Magyar Infó 

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke vasárnapi élő bejelentkezésében leszögezte, 

nem veszi fel a budapesti közgyűlésben a képviselői mandátumát. 

Mint fogalmazott, „a jövőben is minden erőmmel a TISZA Párt építésére, a TISZA Szigetek munkájának a szervezésére, az Európai Parlamenti képviselői munkára és az országgyűlési választásokra való felkészülésre koncentrálok”.

Majd felsorolta, hogy pártja színeiben kik foglalnak majd helyet a Fővárosi Közgyűlésben október 1-től:

  • Ordas Eszter jogász, ingatlanforgalmi szakjogász,
  • Porcher Áron közgazdász, befektetési szakember,
  • Gémes Szilvia fejvadász és business coach,
  • Bovier György esélyegyenlőségi, integrációs és marketing szakértő,
  • Barna Judit Annamária közösségszervező és kulturális menedzser,
  • Bujdosó Andrea Anna vezetőfejlesztési és esélyegyenlőségi tanácsadó,
  • Molnár Dániel fizikus, kutató,
  • Orbán Árpád közgazdász,
  • Balogh Balázs vállalkozó,
  • Kollár Kinga jogász, közgazdász.

 

Ordas Eszter

Nem véletlen, hogy több név is ismerősen csenghet olvasóinknak. Ordas Eszterről korábban lapunk is megírta, hogy a Gazdasági Versenyhivatal kartellezés miatt 16,5 millió forintos büntetést szabott ki rá. Az rtl.hu által közölt összeállításból pedig az derült ki, hogy Ordas áprilisban hajós cégek nevében próbálta elérni, hogy Budapest ne szigorítsa terveinek megfelelően a dunai hajózást. Ezért korábban Karácsony Gergely főpolgármester  is kérdőre vonta, miszerint 

ha beül a közgyűlésbe, vajon kinek az érdekei szerint jár majd el? 

– idézte fel a portál.

Ordas Eszter bemutatkozásában azt írta, hogy „közel egy éve egy budapesti hajós cégnél dolgozik, mint jogtanácsos. Az utóbbi félévben aktívan részt vett a Duna-parti Építési Szabályzat összhajós érdekeket képviselő egyeztetéseken és figyelemmel kísérte a Fővárosi Önkormányzat e körben megvalósult döntéshozatali eljárását. Legnagyobb problémának azt tartja, hogy a fővárosi közgyűlésben pártpolitikai és sokszor egyéni érdekek mentén születnek a döntések”.

Ezt is ajánljuk a témában

Porcher Áron Somerville

Félig angol közgazdász, befektetési szakember, fiatal apuka – olvasható Porcher bemutatkozásában, aki szerint az a gond, hogy Budapesten „a turistákat priorizáljuk a helyi lakosok helyet”. 

A bemutatkozásból diszkréten kimaradt ugyan, de Porchert a 444.hu egy 

tajvani dollármilliárdos befektetési tanácsadójaként” jellemezte korábban. 

Azt írták: 2020 óta a Magyarországon rendkívül aktív tajvani milliárdos üzletember egyik cégénél, a Chi Fu Investment Fund Management Zrt.-nél dolgozik befektetési projektvezetőként.

Porcher a diplomamunkáját 2015-ben írta a Corvinuson „A hordamagatartás jelenléte a tőzsdepiacokon, és mértékének változása az információs technológiai fejlődés következtében” címmel.

Böröck-Gémes Szilvia

Fejvadász és business coach. „Klasszikus értelemben nem voltak politikai ambícióim, és nem voltam tagja sem pártnak, sem közéleti civil szervezetnek” – nyilatkozta a Magyar Narancsnak. A cikkből kiderül, hogy jelöltté válása előtt is ismerte Magyar Pétert. 

A Tisza Párthoz egy HR-es szakmai felkérés révén csatlakozott. 

Barna Judit Annamária

Közösségszervezőként és kulturális menedzserként dolgozik, és mint írja magáról: „szenvedélye Budapest”. Bemutatkozásából kiderül, hogy „kívülről-belülről ismeri a Fővárosi Önkormányzatot, hiszen 6 évig dolgozott a Városházán, ahol irodája a belső udvarra nézett – egy területre, amely még mindig jelentős fejlesztésre szorul a belváros szívében”.

Az rtl.hu szerint Barna Judit Annamária közösségszervező és kulturális menedzsert Kőbányán találta a Tisza. 

A politikus annak ellenére kapott helyet a listán, hogy áprilisban még „nárcisztikus idiótának” titulálta Magyar Pétert egy facebookos kommentszekcióban.

Később így beszélt pálfordulásáról:

Magyar Péter azóta számomra rácáfolt az alaptalan vádakra. Megismertem, közéleti szereplése és összeszedettsége pedig sorsfordító lehetősége az országnak.” Az rtl kitér arra is, hogy LinkedIn-oldala szerint Barnának van munkatapasztalata fővárosi ügyekkel kapcsolatban: 2021 óta a BFK-nál dolgozik, 2021 és 2022 között Vitézy Dávid volt itt a főnöke. 

Bovier György

Bovier bemutatkozása szerint esélyegyenlőségi, integrációs és marketing szakértő, a megváltozott munkaképességűek elhelyezésének nagyvállalati tanácsadója, előadó, tréner. 

2002 óta egy autóbaleset miatt kerekesszékben él. 

Budapesten is esélyegyenlőségi programokat szeretne létrehozni és fejleszteni.

Kollár Kinga

Bemutatkozása szerint Kollár Kinga Esztergomban született, és jelenleg Luxemburgban él családjával. Jogászként és közgazdászként végzett. Jelenleg az Európai Beruházási Bankhoz és nemzeti fejlesztési bankokhoz kapcsolódó ügyekkel foglalkozik, kiemelten a pénzmosás és adóelkerülés kérdéseivel. Dolgozott korábban az Európai Bizottságnál és a Gazdasági Versenyhivatalnál is.

Ahogy azt megírtuk, egy 2022-es Facebook-kommentben azt írta: 

Sajnos amíg az oktatás nem változik, addig mi is ugyanolyan agymosott nép maradunk, mint az oroszok”. 

Ezt is ajánljuk a témában

Bujdosó Andrea Anna

Temesváron és Budapesten végzett programozó-matematika és nemzetközi gazdasági vezetői mesterszakokon. 27 éve Magyarországon él.

Korábbi munkahelyei:

  • Shell Hungary zRt. – országvezető, igazgatóság elnöke, nagy- és kiskereskedelmi igazgató
  • Blue Business Interior Kft. – kereskedelmi igazgató, munkatér tervezés és kivitelezés
  • Xerox Magyarország Kft. – kereskedelmi és szolgáltatási igazgató, ügyfélmenedzser

 

Molnár Dániel

Fizikus és kutató, aki a Budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnöki szakán végzett, majd fizikából szerezte meg a Master és Doktori fokozatát a Cambridge-i Egyetemen. Oktatási és mentori feladatokat lát el Cambridge-ben, miközben – elmondása szerint – a közösségi szolgálatot is fontosnak tartja.

Orbán Árpád István

A közgazdász neve onnan lehet ismerős olvasóinknak, 

hogy a Tisza Párt őt indította polgármester-jelöltként a főváros  XI. kerületében. 

A politikai elköteleződésem fő motivációja a kerületünkben rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a lakóink és a főváros minden polgára számára” – írja bemutatkozásában.

Balogh Balázs

Szakmai életpályám a filmes szektorban zajlik, ahol szabadúszóként tevékenykedem, de mostantól közéleti szerepvállalással közvetlenül is hozzá szeretnék járulni szűkebb környezetünk fejlődéséhez” – derül ki Balogh bemutatkozásából.

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. szeptember 24. 19:08
TÉNYLEG csak mosolygok a SURMÓN és bandáján, egyetlen pillanatig sem tudtam őt, őket komolyan venni.
Skywalker_bp
2024. szeptember 24. 18:29
Tudjátok miért nem találkozott senkivel VvSzandi? Mert eddig dubajozott. 🤣🤣🤣
Skywalker_bp
2024. szeptember 24. 18:27
@Hümér - ahogy mondod. A budapestiek erre szavaztak. Ha mist lenne a szavazás, beljebb lennénk, mert mindent vinne a Tisza, bejutnának még a kutyák és a fidesz és akkor a Tisza szépen elvezetné a várost a kutyákkal, VVszandi meg höröghetne a Gyurcsányozásban 2 dubajozás között. De ennek sincs túl messze az ideje?
skywalker-bp
2024. szeptember 24. 18:26
Ha már nagyon hiányzik Péter pénisze, néha elkezdek magammal beszélgetni a Mandiner fórumán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!