A magyar kormány újabb elesett kárpátaljai katona hozzátartozójának nyújtott támogatást

2024. október 18. 20:09

A háború kitörése óta már ötvennél is több magyar származású katona esett el a harcokban.

2024. október 18. 20:09
null

Nyitókép:

Nem telik el nap, hogy ne értesülnénk egy-egy katona haláláról, akik között sok a kárpátaljai, a magyar. Magyarország kormánya, ungvári és beregszászi konzulátusa sem feledkezik meg az elesett katonákról, lehetőségükhöz mérten segítik a kárpátaljai magyar áldozatok családját – írja a Kárpát Igaz Szó.

A kárpátaljai portál tudósítása szerint a huszti születésű Molnár Artúr sok tekintetből halt hősi halált, hiszen bajtársainak segített, miközben elesett. Artúr önkéntesként vonult be a háború első napjaiban és 2023 tavaszán a bahmuti fronton vesztette életét. 

Két kiskorú gyermeke és felesége, Alexandra gyászolja, aki a beregszászi konzulátuson vette át a magyar állam támogatását.

A magyar kormány nevében is ki szeretnénk fejezni részvétünket Artúr hozzátartozóinak, és egy kis támogatással segíteni a családot. Tudjuk, hogy ez nem enyhít a fájdalmon, de ezzel is azt szeretnénk jelezni, hogy szolidaritást vállalunk a szerettüket elveszített családokkal szemben” – fogalmazott Gyebnár István, a beregszászi külképviselet ideiglenes ügyvivője.

Albertné Simon Edina, az ungvári főkonzulátus konzulja kihangsúlyozta, ismét olyan magyar kötődésű katona hozzátartozóival találkoztunk, aki a fronton vesztette életét.

„Molnár Artúrról van szó, aki nagyon fiatalon vesztette életét. Sajnos egyre több ilyen szomorú esetet hallunk, és együttérzünk a hozzátartozókkal. A magyar kormány nevében ma is kifejeztük őszinte részvétünket a családnak. Tudjuk, hogy ez nem hozza vissza az elhunyt katonát, de szeretnénk éreztetni a kárpátaljai magyar közösséggel, hogy mellettük vagyunk, gondolunk rájuk és számíthatnak ránk, kiemelten ezekben a nehéz időkben” – fejtette ki a diplomata.

Ezt is ajánljuk a témában

Az anyagi támogatást Artúr özvegye vette át, aki könnyek között mesélt férje helytállásáról.

A férjem a háború kitörése után szinte azonnal, már 2022 februárjában önként jelentkezett a fegyveres erőkhöz, hogy megvédje Ukrajnát. Egy éven keresztül több helyen is volt bevetésen, majd 2023 márciusában Bahmut környékén, Donyeck területén eltűntnek nyilvánították. Tizenegy hónapon keresztül nem tudtunk a hollétéről, majd egy DNS-vizsgálat alapján azonosították, és csak ezután tudtuk eltemetni és búcsút venni tőle” – nyilatkozta az elesett katona özvegye.

A háború kitörése óta már ötvennél is több magyar származású katona esett el a harcokban.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Galsó Atya
2024. október 18. 21:54
Már a tavalyi tusványosi beszédben is 100 fölött lett említve a háború magyar elesetjeinek a száma. Azóta feltámadtak?
sexykitty-5000117
2024. október 18. 21:21
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­­é­­­k­e­l­­d­­ ­­­a­­ ­s­z­e­x­i­ ­p­u­­n­­­c­­i­­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Lajoss
2024. október 18. 21:21
Köszönjétek meg Putlernek.😥
alenka
2024. október 18. 20:35
jajjaj, ha magyar, miért jelentkezett önként???????????.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!