Vezető cseh lap szerint Orbán dicsekszik, hogy igaza volt – és tényleg!

2024. október 21. 11:28

Brüsszel meg akarja törni a migrációs tabut.

2024. október 21. 11:28
Italian deputy Prime Minister and leader of Italian League party (Lega), Matteo Salvini (L) hugs Hungarian Prime Minister and leader of Fidesz Viktor Orban during the annual rally of the Italian far-right League (Lega) party in Pontida, northern Italy on October 6, 2024.

Nyitókép: Piero CRUCIATTI / AFP

Ez lesz a régóta várt fordulópont az EU migrációs politikájában? – teszi fel a kérdést a cseh Mladá fronta Dnes vezércikkében. A szerző szerint az Európai Tanács csütörtöki csúcstalálkozójának nagy tervekkel vágntak neki a kormányfők, ám az órákon át tartó tárgyalások során csupán homályos és általános megállapítások születtek. 

Ezt is ajánljuk a témában

A tárgyalásokhoz közel álló források szerint sokkal fontosabb, hogy a huszonhetek többsége
megváltoztatta a hozzáállását. 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök mosolyoghatott, és nem felejtette el dicsérni magát kollégái előtt. 

Azt mondta, hogy az uniós vezetők által most javasolt eljárásokat ő maga javasolta egy évtizeddel ezelőtt, a migrációs válság első hullámának csúcspontján. 

Meg kell jegyezni, hogy ebben a tekintetben igaza van.

– vallja be kelletlenül a szerző, majd hozzá teszi, hogy a cseh állásont is az, hogy szorosabb együttműködésre van szükség azokkal az országokkal is, amelyekből a migránsok érkeznek Európába.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ada17
2024. október 21. 13:19
Talán nem kène várni az ukrán kèrdèsben sem 10 èvet,ès akkor rájönni ,hogy vakvágány volt.
balbako_
2024. október 21. 13:06
Ha igaza van, akkor nem dicsekszik csak megállapítja.
Silcon
2024. október 21. 12:44
"ő maga javasolta egy évtizeddel ezelőtt" A szerzői jogdíjat tessék hozzácsapni a többihez és elutalni. Winston Churchill: "A történelem arra tanít minket, hogy az emberek és a nemzetek bölcsen viselkednek, ha már minden más lehetőséget kihasználtak."
Vasalo
2024. október 21. 12:35
Ezek is eltévesztették a feladatot. Nem Orbánnak kellett volna ezt a témát felvetnie, hanem jol fizetett médiának meg a még jobban fizetett EP képviselöknek mint Jourova, Weber meg a többi mocsok. De nekik 10 éve egyetlen egyszer sem jutott az eszükbe komolyan foglalkozni a témával, maximum arra futotta, hogy betolakodo veszélyes 2 lábu hulladékot szétszorják az egész EU területére. Attol az nem lesz sem kevesebb sem veszélytelenebb. De ilyesmit a müveletlen, analfabéta meg korrupt politikusok nem tudhatják. A többi 💩💩 meg hallgatott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!