Fontos bejelentést tett a BKK, Vitézy rögtön reagált

2024. január 16. 17:02

„Szerintem kezd a BKK túlzásba esni” – írta a korábbi közlekedési államtitkár.

2024. január 16. 17:02

A Budapesti Közlekedési Központ közösségi oldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyben beharangozta a buszjáratokon bevezetendő, utasokat érintő változásokat.

„Március közepéig autóbusz- és trolibuszjárataink döntő többségén – a Rákóczi úton közlekedő buszok kivételével – fokozatosan bevezetjük a hétköznap 20 óra utáni első ajtós felszállást. Így esténként is biztonságosabban és kényelmesebben utazhatsz, mi pedig hatékonyabban kiszűrjük azokat, akik jegy, bérlet nélkül, az utazási feltételeket megszegve közlekednek” – jelent meg a bejegyzésben.

Ennek első lépéseként január 19-től a 11-es, a 182-es, a 184-es busz, a 70-es, a 74-es és a 78-as trolibusz teljes vonalán, valamint a 110-es és a 112-es busz budai szakaszán 20 órától munkanapokon is a járművezető ellenőrzi a felszállók jegyének, bérletének érvényességét. Ezeken a vonalakon hétvégén már most is megszokott és bevált módszer az első ajtós felszállási rend.

A hírre reagálva Vitézy Dávid, korábbi közlekedési államtitkár rögtön nemtetszésének adott hangot a kommentek között.

Szerintem kezd a BKK túlzásba esni ezzel.

Sok kis forgalmú időszakban indokolt az elsőajtózás, magam is támogattam a bevezetését anno néhány kisebb forgalmú vonalon, de egyrészt hétköznap 20 órakor számos érintett vonalon a forgalom ennél jóval nagyobb még, ez pedig lassítani fogja a közlekedést, másrészt a rendszer egyre követhetetlenebbé válik az utasok számára. Főleg, hogy a végállomásokról 20 óra után induló járatokra vonatkozik csak – utas legyen a talpán, aki 20:25-kor tudni fogja, mi az elvárás épp az adott járaton. Ennyit ez nem ér. A rendet fenntartani pedig másképp is lehetne, például a biztonsági őrök visszahozatalával a késő esti és éjszakai kitettebb járatokon” – fogalmazott Vitézy.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
powerage
2024. január 17. 07:45
"Vitézy rögtön reagált" Kéne ennek a pöcsnek valami hobbi.
bunko-jobbos
2024. január 16. 21:05
Beszarok. Bejelentik a kínaiak, hogy feltalálták a téridőugrást, és utána megkérdezi majd a magyar sajt Dávidkát, hogy mi erről a véleménye. Ki a faszt érdekel ez a buzi, hogy mindig, mindenhol az ő véleményét kell hallgatnunk. Majd készül magyar lexikon, ahol minden bejegyzés végén megjegyzi, hogy egyetért-e vele. Új Magyar Lexikon (aki nem tudná, ez volt a kommunizmusban a erőfeszítés eredménye, minden magyar családban megvolt): kalapács -- fanyelű, ütésre való szerszám. A munkásosztály használta, akiket kizsákmányoltak a gaz kapitalisták. (aki nem tudja: ez volt a vörös farok. Minden téma végén meg kellett említeni valami munkásmozgalmi faszságot) Legűjabb Magyar lexiokon (még nem jelent meg, de ez lesz a rendszerváltás utáni legnagyobb szellem teljesítmény) kalapács -- fanyelű, ütésre való szerszám. Vitézy Dávid szerint többet kellene használni villamosok javítására. (Bocs, kicsit elborultam :-) )
Mich99
2024. január 16. 20:32
Tehát bizonyos járatokon, bizonyos napokon, bizonyos órán túl nem nyílik ki a középső és a hátsó ajtó (hiába várakoznak ott emberek, legfeljebb a leszállni akaróknak... Gratula...
machet
2024. január 16. 20:13
Tipikusan alibi tevékenység zajlik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!