Visszaszólt a miniszter: ezt üzeni azoknak, akik kiraknák Magyarországot a schengeni övezetből (VIDEÓ)

2024. szeptember 06. 10:20

Bóka János a Nemzeti Kártya kapcsán nem azonosított olyan nemzet- és közbiztonsági, közrendi szempontokat, amelyek aggodalomra adnának okot, s ilyet az EP illetékes bizottsága sem talált.

2024. szeptember 06. 10:20

Fotó: Bóka János Facebook-oldala

Valójában politikai hisztériakeltésről van szó – jelentette ki a Hír TV Napi Aktuális című műsorában Bóka János annak kapcsán, hogy egyes európai parlamenti képviselők szerint fel kellene függeszteni Magyarország schengeni tagságát a Nemzeti Kártyaprogram miatt. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter azt mondta, ennek pedig az az oka, hogy hazánknak határozott álláspontja van azzal kapcsolatban – s ezt hangoztatja is –, hogy az Európai Uniónak az orosz-ukrán háború, a versenyképesség kapcsán, a migráció kezelésében milyen változásokra lenne szüksége.

Ezt is ajánljuk a témában

Mindez pedig a brüsszeli intézmények többségének az álláspontjával nem összeegyeztethető, és a

magyar Európa-pozíciót minden rendelkezésre álló eszközzel alá akarják ásni. 

Erre jó módszer lehet a Nemzeti Kártya megtámadása – fogalmazott.

A miniszter kijelentette, a kártyaprogram kapcsán ő nem azonosított olyan nemzet-, közbiztonsági, közrendi szempontokat, amelyek aggodalomra adnának okot, s ilyet az Európai Parlament illetékes bizottsága sem talált, csak politikai fenntartásokat hangoztattak, amelyek rendkívül általános természetűek.

Bóka elmondta, Magyarország kapott egy újabb levelet az Európai Bizottságtól (EB), ebben kiegészítő kérdéseket fogalmaznak meg a Nemzeti Kártyával kapcsolatban, ezekből számára olyan kép bontakozik ki, hogy

az EB a magyar válaszoktól függetlenül ezt az ügyet politikai megfontolásokból napirenden kívánja tartani. 

A Bizottság ugyanis most a döntés mögötti munkaerőpiaci szempontokat igyekezne feltárni, korábban viszont nemzetbiztonsági aggályokat hangoztatott.

Az Európai Bizottság emellett felkérte hazánkat, hogy részletesen mutassuk be a nemzetbiztonsági ellenőrzési folyamatot, erre vonatkozóan azonban az Európai Uniónak nincsen hatásköre. De hogyha ez a testület számára még nem ismert, akkor joggal tehető fel a kérdés, az információk hiányában hogyan juthatott arra a következtetésre, hogy a kártyaprogram során komoly nemzetbiztonsági kockázatok vannak – hangoztatta a miniszter.

Ezt is ajánljuk a témában

embed-kód:

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. szeptember 09. 11:41
Jani,hány milliárddal tartozik nekünk az orosz kémbank,és mikor kapjuk meg? 🤮🤮🤮
Zolt
2024. szeptember 07. 06:52
Tehát az illegális migráns az ,nem kém,nem bűnöző,teljesen tiszteletbe tartja az eus jogokat,azaz előbb utóbb teljes értékű eus állapolgár lesz. Viszont a hivatalosan vizsgált európai személy az aki fehérorosz ,vagy orosz az szerintük kém lehet csak. Nem tudom most ennyire buták ,vagy az europai embereket nézik hülyének,hogy ezt a maszlagot megeszik,fenntartják. A kém azért van már akar náluk,vagy nálunk mert kiképezték/beszervezték rég,vagy képezik.Azért hogy megfelelő helyre bekerülhessen.Nem fogják megtudni csak esetleg utólag,ki volt kém,ha jó szaki....Nem viccből képezik,vagy fizetik a munkájukat...és lehet saját állampolgár ,nem kell,hogy más nemzetiségű legyen.. Ezt valahol a játszótéren ellehet sütni a gyerekeknek,de normális embereknél csak nevetség tárgya lehet.Persze másfelől érthető,ha nem lép egyszerre mindent kitalálnak,hogy mással eltereljék,ne lehessen külön vélemény..más út...
kékFogúHarald
2024. szeptember 06. 16:34 Szerkesztve
Az Európai Bizottság emellett felkérte hazánkat, hogy részletesen mutassuk be a nemzetbiztonsági ellenőrzési folyamatot. Erre vonatkozóan, mi pedig kérjük vizslassák a Német Rendszert, ott ugyanis jelenleg 270 000 orosz állampolgár tartózkodik, a mi 4ezrünkkel szemben..
ptrfarkas43
2024. szeptember 06. 16:31
Felköp a nyomorult, hogy a papírok nélkül érkezőket ellenőrzés nélkül engedjük be, és alá áll, hogy a papírral érkezzőket korlátozzuk. Szembesítse már valaki ezeket, és ezt hogy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!