Újbudán már járdákra festett piktókkal figyelmeztetik a zebránál a lehajtott fejű telefonozókat

2024. szeptember 12. 08:42

Ezek az ingerek elveszik a figyelmet a körülöttük lévő világ észleléséről, amely kifejezetten életveszélyes lehet – mutattak rá.

2024. szeptember 12. 08:42

Nyitókép: Facebook

Figyelemfelhívó piktogramokat festettek fel több gyalogos-átkelőhely előtt is Újbudán annak érdekében, hogy a gyalogosok figyelmesen keljenek át az úttesten – írta Facebook-oladlán a XI. kerületi önkormányzat. 

Mint írták, 

a képernyő folyamatos nézegetése, valamint a zenehallgatás elvonja főleg a fiatalok figyelmét a közlekedés többi résztvevőjéről.

A felfestések arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a zebrákon való áthaladás közben a járókelők ne használjanak okoseszközt és ne hallgassanak zenét a fülhallgatón keresztül, hiszen ezek az ingerek tompítják az érzékelést és elveszik a figyelmet a körülöttük lévő világ észleléséről, amely kifejezetten életveszélyes lehet – mutattak rá.

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
holehil-2
2024. szeptember 13. 10:08
Sajnos nem csupán a zebrán... szét sem nézve lépnek le a járdáról, vagy közlekednek az úttesten.. . Balra, jobbra, balra nézünk, és ha nem jön semmi, mehetünk,...mi még így tanultuk. Sajnálatosan az úttest már nem az autósoké.. sok helyen az út két oldalára kerékpárút van felfestve, rollerosok száguldoznak, motorosok előznek jobbról balról... A közlekedési morált is tanítani illene otthon, kellene az iskolában.
Unknown
2024. szeptember 12. 18:41
Anyátok picsájára festegessetek, barmok!🤣😂Ki venné észre ezeket a felismerhetetlen szarokat?
august
2024. szeptember 12. 15:34
:) A se hall se lát Dömötöréknek ez nem megfelelő figyelmeztetés, olyan kéne a zebrák előtt, mint a vakok számára a hangjelzés, hogy a zebrák előtt, (de ajánlatos lenne a vasúti átjárókban is) annak közelébe a telefonok képernyőjéj jelenik meg a piktogram, a fülesbe meg az, hogy nézz körül bal.asz. Az életedről van szó.
tvingaren
2024. szeptember 12. 13:09
Minek? Igenis szukseg van a termeszetes szelekciora!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!